Както Woman.bg вече писа, Васил Василев-Зуека напусна родината си заедно със семейството си и се установи да живее в Испания. Там актьорът щял да се изхранва с рисуване и изложби на картините си.

Новото 20 е, че сега бившият водещ на "Маскираният певец" ще отваря ресторант там, пише „Монитор“. По информация на изданието в страната на фламенкото живее от дълго време сестрата на съпругата му Анна Вичева, така че семейството на Зуека е решило да се премести близо до нея.

Всъщност комедийният ни талант пребивава в Испания от май 2021 г., а решението му да се установи там е продиктувано от желанието да смени „страната с друга, в която законите се спазват“, както и да осигури по-добро бъдеще за малкия си син Стефан, който е на 7 години.

Признанието на бившия водещ на "Капките", че ще емигрира на Пиринейския остров разбуни духовете сред известните българи, които изразиха полярни реакции. „Зуека се изселил от България. Негова си работа - свят широк. Той и Слави опростачиха нацията. Те героизираха мутренския начин на живот, чиито токсични плодове берем днес“, коментира бившият депутат Борислав Цеков.

„Напуснахме България. Махнах се не само от телевизията, но и от страната. Избрах едно малко по-добро бъдеще за детето си, за малкия си син. Същите хора, които ръководиха зад кадър политическия живот в България, ръководят и в момента“, този пасаж от интервюто на Зуека цитира пък журналистът Георги Тошев, който го адмирира за смелостта просто да си стегне багажа и да напусне страната. „Зуек, винаги си бил по-смел от мен! Още, когато пръв си тръгна от “Ку-ку”! PS До среща скоро!, гласи постът на Жоро Тошев.

Коментар на решението на Зуека направи и жената на продуцента Иван Христов - Ирина Тенчева - бивша телевизионна водеща и настоящ собственик на ресторант. Тя сподели, че нейното семейство вижда все по-малко причини да живее в България.

Една от многото, които защитиха актьора, е Мариана Попова. В профила си във Фейсбук певицата засегна въпроса за родната действителност, която всъщност е една от причините той да напусне България. "След фестивала в Юндола. Ей за това говорим. Не се сърдете на Зуека, сърдете се на себе си. Не парите определят стандарта. Процесите се случват отвътре навън", написа изпълнителката под кадър, говорещ сам за себе си.

Тъга, но и подкрепа за решението на Зуека изрази и Ани Цолова: "... Тъкмо бях започнала да пиша статус за липсващите въпроси и за липсващите отговори в интервюто на Слави по БНТ, когато видях интервюто със Зуека. С малко думи казано и двете интервюта ми донесоха тъга", споделя бившата тв водеща.

Четете още: Колко е секси: Ваня Червенкова се щракна в малка черна рокля (снимка)