Гей активистът Питър Тачел сензационно разкри, че покойната изпълнителка Уитни Хюстън през целия си живот е пазела голяма тайна - че е лесбийка.

По думите му този слух се носел през последните 30 години, но досега никой не бил разкривал публично истината за сексуалните предпочитания на певицата, включително самата тя, пише bliasak.bg.

Гей активистът дори стига още по-далече в откровенията си. Той споделил пред медиите, че Уитни била най-щастлива, именно когато била обвързана с жена - нейна бивша асистентка, а бракът й с Боби Браун бил просто за параван.

"Важно е да бъде казана истината за този аспект от живота й", заявил Питър Тачел. "Уитни беше най-щастлива през 80-те години, когато беше нейният музикален пик, и когато беше обвързана с жена. Двете се обичаха и много се забавляваха заедно. Може би невъзможността й да признае и изрази публично любовта си, доведе до целия този срив в живота й."

"Тя беше накарана насила да се впусне в брака си с Боби Браун. Той беше пълна трагедия. Именно от тогава започна и нейното падение", допълнил още мъжът.

Тачел не назова името на жената до Уитни, но според други източници това е бившата асистентка на певицата - Робин Крауфорд. Робин напуснала училище на 16 г., за да работи за изпълнителката.

Уитни Хюстън, Боби Браун, майката на изпълнителката Сиси Хюстън и сочената за нейна любовница Робин Крауфорд

Медиите отвъд океана не пропуснаха да припомнят, че твърденията на гей активистът преди години са били потвърдени и от снахата на Уитни, както и от бившия й бодигард. Не веднъж самият Боби Браун е заявявал, че бракът им е като прикритие за нейната сексуална ориентация.