Днес Харви Уайнстийн получи присъда от 23 години лишаване от свобода. Решението бе взето от съда в Ню Йорк, където легендарният продуцент изслуша наказанието, което му е отредено.

"Наистина изпитвам разкаяние от цялото си сърце. Оттук нататък ще прекарам живота си в загриженост и ще направя всичко възможно да бъда по-добър човек", сподели Уайнстийн пред съда, малко преди да бъде взето окончателно решението за присъдата.

67-годишният родуцент, който е обвинен в сексуален тормоз над множество жени, пристигнал в съда на инвалидна количка и белезници. По-рано стана ясно, че е бил подложен и на сърдечна операция. Уайнстийн получи присъда от 20 години за сексуално престъпление първа степен и 3 години за изнасилване от трета степен. След излежаването на присъдата, продуцентът трябва да бъде наблюдаван изкъсо още 5 години.

Наказанието бе произнесено въз основа на обвиненията на Мириам Хейли и Джесика Ман.

"Ако съдът не го беше признал за виновен, тормозът на Харви щеше да се случва и отново, и отново", коментира Мириам след процеса, а думите на Джесика бяха: "Радвам се, че той ще разбере, че не е над закона. Радвам се, че има жени, които са предпазени, защото той вече няма да е навън и на свобода."

Припомняме ви, че скандалът около продуцента Харви Уайнстийн се заформи още през 2017 г., но едва сега той получава наказания за извършените деяния. Редица звездни дами като Гуинет Полтроу, Ума Търман, Анджелина Джоли и много други се оплакаха публично от посегателствата му. Първоначално Уайнстийн упорито отричаше, но в последствие стана ясно, че съвсем не е невинен. Дамите в Холивуд дори организираха движението MeToo в подкрепа на жените, пострадали от сексуално насилие.

Четете още: Елизабет II изненадващо наруши протокола заради страх от коронавируса