Един от най-добрите борци в историята на баскетбола - Денис Родман, пристига в България, за да предизвика възможностите на цял отбор български звезди и фенове в първото българско издание на риалити шоуто "Къртицата".

След дълги преговори Денис Родман за първи път се съгласи да участва във формат извън родината си, където има завиден опит както в телевизията, така и в киното. Българските зрители ще имат уникалният шанс да гледат скандалния атлет всяка вечер в ефира на TV7.

51-годишният бивш баскетболист ще бъде единственият участник във формата, който вече има опит с предизвикателствата на "Къртицата".

През 2004 Денис Родман спечели американското издание на шоуто с известни личности и прибра наградата от 222 000 долара.

За разлика от други световни знаменитости, Денис Родман не е предявил никакви специални претенции за участието си в шоуто. Той пристига в България със скромен екип, като за външния му вид ще се грижат български фризьори и стилисти. Клаузите по договора му с българските продуценти се пазят в тайна.



От малкото известни към момента изисквания на звездата са свързани с храната, която е поискал по време на престоя му в Базата. Пица и лаврак на сол са двете ястия, които ще бъдат на разположение на спортиста по всяко време. Миналата година Денис Родман е опитал различни български традиционни храни и напитки, като най-впечатлен е бил от шопската салата, която обаче няма да комбинира с ракия. Любимото питие на българите не се оказало по вкуса на спортиста и той предпочел да пие водка.



За разлика от други чужденци, Денис Родман не е харесал попфолк музиката, която е чул в различни софийски клубове, и специално е помолил да няма такива ритми в Базата. Най-силният спомен на звездата от последното му гостуване в България са българските жени и се надява в "Къртицата" да срещне нови красавици.