Председателят на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева изрази отношението си към разярилия се скандал между Евгения Калканджиева и нейните съседи.

Преди броени дни бившата "Мис България 1995" беше арестувана след брутална свада с комшиите ѝ в столичния квартал "Бояна", които впоследствие повдигнаха в съда обвинение срещу нея в дребно хулиганство.

Потресена от гневната реакция и злобните нападки в социалните мрежи срещу шефката на "Визаж", идващи от хора, които не я познават лично, Раева написа във Фейсбук емоционално обръщение в знак на мощната си подкрепа, която дава за Калканджиева":

"Харесвам Жени Калканджиева, защото познавам ума и душата ѝ! Кой от всичките тези, които нямат лица, знае какво е преживяла, през какво е минала и с какво е успяла да се справи?!
Какво като се подигравате на това силно момиче?! Нима това ще направи живота ви по-смислен?! Нима с това ще придобиете лица?!
Не! Разбира се, че не!
Визирам всички онези, които злорадстват открито за положението, в което се намира Жени. Никой от тях не знае в какво положение ще изпадне в някой момент от живота си и дали няма да чувства същия ужас в душата си.
Изобщо не ме впечатли злобата и злорадството на българина. Но ми се искаше да напиша, че аз съм от другите - тези, които харесват Жени истински и съчувстват и желаят да има успешен край в тази тежка драма.
Сила на сърцето и душата ѝ, за да се изправи и да се справи! Да се справи не с тези без лицата, безсмислените, защото тя е от онази порада, която данък обществено мнение не плаща! А да се справи с болките си.
Правила го е, ще го направи пак.
Кураж, красавице!"

Възмутена от погрешното тълкувание на израза ѝ "тези, които нямат лица", няколко часа по-късно Златното момиче на художествената гимнастика отново сподели пост, в който изрази недоумението си от това, че толкова много хора не са успели да вникнат в смисъла на думите ѝ и дори са скочили срещу самата нея. Ето какво гласи той:

"Написах преди малко пост, в който изразих отношението си към Жени Калканджиева и онези, които злорадстват (подиграват се). Написах, че тези хора са без лица! А не без профилна снимка във фейсбук! Никъде в поста ми няма думата съседи, няма думите умни българи, които правилно изразяват мнението си... Никъде не коментирам критиката! Никъде! Коментирам ЗЛОРАДСТВОТО!!!
Написах, че Жени е умна и с добра душа. Написах, че има проблем. Написах, че се е справяла с тежки проблеми, които е преживяла. Написах, че вярвам, че пак ще се справи. Харесвам тази жена и искам да я подкрепя!!!
Е как пък толкова народ се припозна, че е без лице, че и злорадства?! Как пък толкова народ реши, че той е посоченият от мен?! Ами чета им коментарите и се чудя, да се смея ли, да плача ли. Ами смешно е! Тъжно е! Глупаво е... Жалка работа.
Толкова ли е трудно да прочетете и да разберете какво съм написала?!
Тиради ли е, чудо ли е...
Даже ми обясняват, че били с лицата си (снимката във фейсбук). Ами да! Това е снимката, а не лицето, за което аз говоря.
Ако не сте успели да успокоите насъбралите се демони от живота ви, моля!
Заповядайте и под този пост!
Тук, във фейсбук сме силни и преливаме от можене."

Четете още: Жени Калканджиева с прочувствени думи след ареста

*Раздаваме супер подаръци! Спечели комплект за красива коса, като харесаш нашата Инстаграм страница. Виж как да участваш тук: