Автор
Люблена Папазова

Илияна Лазарова от „Пътят на честта”: Махнах силикона и сега съм по-женствена

Актрисата Илияна Лазарова влиза в ролята на съпруга на Димо Алексиев в пълнометражния дебют на независимия продуцент, режисьор и сценарист Явор Петков – „Дани.Легенда.Бог“, който предстои да има гала-премиера на фестивала София Филм Фест през есента. След раждането на своя син, Илияна Лазарова се завърна на голям екран с роли в сериала „Пътят на честта“, а през лятото ще снима с Михаил Билалов и Параскева Джукелова музикална комедия „Голата истина за група „Жигули“. е завършила театрален и филмов институт „Лий Страсбърг“ в Ню Йорк. Участвала е в сериалите „Стъклен дом“, „Седем часа разлика“ и в двата сезона на „Връзки“.

-Ставате манекенка още невръстна. Как прие семейството ви решението да моделствате? Ако дъщеря Ви реши да тръгне по Вашите стъпки, ще я подкрепите ли?
-Семейството ми винаги ме е подкрепяло. Те, както и аз, подкрепяме свободната воля, дадена ни от Господ, и вярваме, че човек прави това , което го прави щастлив, и смело следва мечтите си. Дори това да не е правилният му избор, то поне той ще се поучи от грешката си. Може да дам съвет, но коя съм аз да се намесвам в изборите й. Тя е избрала мен като родител и аз съм до нея, за да се грижа, а не да й режа крилете. Нямам това право.


-Работили сте в известни българки като Жени Калканджиева и Цеци Красимирова. Имаше ли женска злоба и завист между вас и сега поддържате ли връзка с двете дами или други колеги от онова време?
-Да, факт. Познаваме се, но не сме близки. И няма друга причина освен тази, че поех в много далечна посока и от моделството дори чисто териториално. На 18 години заминах да живея в чужбина и така пътищата ни се разделиха, а и аз избрах друго поприще. Никога не е имало завист или конкуренция. Поне аз не съм я усетила. Такъв парад на суетата, като сега, аз не помня в съзнатeлния си живот. Сега завистта и злобата са неизмерими. Мисля, че пандемията ще коригира някои неща в човешкото поведение.

-Завършили сте актьорство в Америка, но избирате живот в България. Съжалявате ли с днешна дата?
-В никакъв случай. Изборите, случките и опитът в нашият живот ни правят това, което сме към днешна дата. Даже напротив, тук родих децата си, тук се запознах с любовта на живота ми, тук снимах много американски продукции (там това щеше да е почти невъзможно поради голямата конкуренция и мащабите на индустрията им).


-В „Пътят на честта” играехте жена, обсебена от любовта си към мъж. Срещате ли такива дами в истинския живот? Ще ви уплаши ли подобна, ако набележи съпруга Ви?
-Жена с толкова крайни мисли и цели не съм срещала и се надявам да не срещам. Ако се появи, ще го мисля на момента. Но пак изхождам от свободната воля на човека. Ако съпругът ми е направил такъв избор, няма да му преча. Няма случайни неща и всеки има уроци за учене.

-Ще ви гледаме ли в друга български филми и сериали?
-Да се надяваме скоро. Поради извънредното положение филмът “Дани. Легенда.Бог”, в който участвам, не можа да направи своята премиера.


-Когато раждате сина си, решавате да махнете силикона в бюста. Сега сложихте ли отново и какви корекции са допустими според Вас?
-Не мога да определя кое е допустимо и кое не. Но ми се струва, че това с пластиките и корекциите излезе извън рамките на нормалното. Изчезна индивидуалността, естественият чар и красота на човека. Започна да ми прави впечатление колко са красиви хората без корекции. Махнах силикона по здравословни причини. Имах опция да поставя нов, но отказах по естетически причини. Сега се харесвам много повече, чувствам се по-женствена и привлекателна.

-Как поддържате манекенската си фигура въпреки раждането на две деца? Нали няма да ни казвате, че е само ген?
-Има доста ген. Но след 2 деца ми се налага да спортувам малко повече. От семейство на спортисти съм и съм закърмена със спорта. Плувам, правя йога, джогинг, фитнес. Когато човек гори повече калории, отколкото приема, неминуемо отслабва. Аз горя много, повярвайте ми. С 2 деца и безкрайно тичане по задачи, плюс спорт - резултатът е налице. И палавото ми момче допринася много за фигурата ми.

-Какво най-много ви тежи под карантина и как се справят децата ви? Кое ще е първото, което ще направите след падането й?
-Че не можем да излизаме на семейни разходки. Мъчно ми е за децата ми. Те не разбират ситуацията и са като животинки в клетка. Дъщеря ми, която е тиинейджър, направо се побърква. Първото нещо, което ще направим, е един излет сред природата. И да посадя дърво. Обещала съм си. Но за всяко нещо си има причина и тя не е външна, а в нас самите. Надявам се всеки да стигне до това разбиране, да се обърне към себе си и да си зададе 2 въпроса: “ Какво съм направил АЗ, че да се докараме до тук?” и “Какво мога АЗ да сторя, че да го променя?”

Четете още: Мадона на последния си концерт: Господ ни изпраща болката, за да ни напомни, че сме хора