Автор
Woman.bg

Иранец с 3-месечна ерекция заради татуировка на пениса (снимка 18+)

Заради татуировка на пениса иранец изпадна в приапизъм - състояние на постоянна ерекция, без наличие на психологическа и физическа стимулация.

Клиничният случай е описан в статия в Journal of Sexual Medicine. 21-годишният иранец, чието име не се съобщава, отишъл в студио за татуировки, където поискал да му татуират върху пениса фразата "Успех в твоите пътешествия!" на персийски, плюс първата буква от името на неговата възлюбена - "М", татуирана на английски върху главичката на пениса.

След като татусът бил направен обаче, той получил силно кръвотечение и ерекция, продължила цели 3 месеца.

Причина за приапизма, според лекарите, била иглата, с която е била направена татуировката - прониквайки прекалено дълбоко, тя вероятно е засегнала нервни окончания, свързани с ерекцията.

На пациента му била направена операция, целта на която била да се улесни отичане на кръвта от пениса му. Интервенцията обаче не се оказала особено ефективна. На младия мъж му била предложена втора операция, но той я отказал с мотивировката, че не изпитва болка заради перманентната ерекция и е способен да осъществи полов акт, като дори заявил, че не съжалява за направената татуировка.

Journal of Sexual Medicine не съобщава каква е била по-нататъшната съдба на младежа, като обаче изтъква, че състоянието на приапизъм може да бъде не само болезнено, но и опасно за здравето, пише БГНЕС.