''Искам да му взема гащите!'' - защо дъщерята на Борат говори на чист български

Световноизвестният комик Саша Барън Коен покани младата БГ актриса Мария Бакалова да изиграе неговата дъщеря в продължението на хита му от 2006-а „Борат“. За международния успех на бургазлийката стана ясно от трейлъра преди премиерата на 23 октомври. Малко преди дебюта на лентата Саша Барън Коен и Мария Бакалова гостуваха в популярното шоу на Джими Кимъл.

Основен гост беше самият Саша Барон Коен, а след излъчването в тв ефира на кратък откъс, в който българката по странно стечение на обстоятелствата “забременява” от баща си, в студиото влезе и самата Мария Бакалова.

По време на шоуто Мария говори предимно на български и по-рядко на английски, а Саша Барон Коен влезе в ролята на преводач.

Кулминацията дойде, когато пресъздавайки образа на Борат, Саша Барон Коен съобщи, че коронавирусът е дело на евреите, а Мария Бакалова му на чист български поиска от Джими Кимъл да си свали гащите.

В отговор и двамата мъже в студиото останаха по долно бельо, а след това - без обувки.

Мария, която е ученичка на Иван Добчев и Маргарита Младенова от НАТФИЗ, участва в „Бащата“ на Кристина Грозева и Петър Вълчанов – филма, който получи гран при „Кристален глобус“ на фестивала в Карлови Вари. Тя е в една от главните роли в „Като за последно“ – комедията на Ивайло Пенчев, която тези дни триумфира на фестивала „Златната роза“. В типично нашенската история, в която са намесени всевъзможни персонажи, включително и свещеници, красивото момиче е муза на героя на Васил Банов.

Мария в момента работи в Европа в тандем с Юлиан Костов, който отдавна снима с някои от най-елитните световни режисьори. Именно той я изпраща на кастинга за продължението на скандалния филм на Саша Барън Коен, който разсмя света с "Бруно", "Диктаторът" и "Али Джи". Припомняме, че „Борат“ показва живота на измисления казахстански репортер Борат Сагдиев при посещението му в САЩ. Филмът има номинация за „Златен глобус“, а Саша Барън Коен спечели наградата за най-добър комедиен актьор, но си спечели и много врагове в Русия, където лентата беше забранена в някои области от бившия СССР.