Тази година ще се окаже велика в света на българската музика и огромен принос за това има любимият ни Ицо Хазарта. Лошото, но и неприлично интелигентно момче, което някога се прочу като част от групата Ъпсурт, вече години наред възпява българската сива действителност по гениален начин. Неотдавна той се раздели с другите членове на легендарната рап група и пое по самостоятелен път. Още през 2014 г. той пусна хита си "Хип-Хоп", който предизвика огромен отзвук. 2019-а обаче е много по-успешна за рапъра, защото преди седмици той издаде първия си самостоятелен албум.

"Неправилен рап" предизвика вълна от еуфория сред феновете на Ицо Хазарта буквално за часове. Макар и да е изминал месец от премиерата, в социалните мрежи все още преобладават публикации, които са изпълнени с възхищение. Няма какво да се лъжем, Хазарта за пореден път ни показа как се прави качествен хип-хоп!

Още преди да обяви предстоящия си албум, рапърът пусна песента "Браво", с която осмя голяма част от родните звезди. Малко след нея последва и вторият хит от тавата - "Гладен". Трудно бихме могли да определим коя от двете песни бележи по-голям успех, но заради втората Хазарта отнесе и някои критики.

Малко след като се появи на бял свят, "Гладен" събуди асоциации с песен от противниковия жанр на рапа. Редица потребители в мрежата обвиниха Ицо в плагиатство, тъй като откриват много общо между клиповете и текстовете на неговата песен и поп-фолк хита на Антонина "Игрите на глада".

Самата певица коментира тези конспирации, като спомена че тя е споделила "Гладен" на стената си във Фейсбук, още в първите часове след премиерата ѝ. Антонина споделя, че няма нищо против, дори и Ицо Хазарта да е взаимствал идеи от нейната песен и видеоклип, защото това е съвсем обичайно в света на изкуството. Също така разкри, че е от най-големите фенове на рапъра, защото смята, че той има огромен принос за напредъка на българската музика.

Четете още: Карди Би пръсна 80 000 долара за подарък на 10-месечната си дъщеря