Автор
Woman.bg

Изтипосаха на торта Мария Кюри вместо Марая Кери

Знаете ли, че Мария Кюри е Нобелов лауреат, както и единствената дама, носителка на Нобелова награда в две различни области на науката – физика и химия. Тя е и първата жена преподавателка в Сорбоната.

Но въпреки тези впечатляващи факти от биографията ѝ, едва ли някой ще пожелае именно нейния лик върху тортата за рождения си ден. Това далеч не значи, че лицето на Мария Кюри няма да се озове именно върху такъв сладкиш и да се превърне в една от най-коментираните и споделяни снимки в Туитър.

Дама на име Хариер Алида Лий разказва, че преди дни братовчедка ѝ пожелала пред колегите си торта с Марая Кери. Те обаче я разбрали грешно и резултатът е празнична торта с лика на... Мария Кюри. Нобеловата лауреатка от захар гледала сериозно и респектиращо, а образът ѝ е заобиколен от парти декорирани кексчета.

Няма как да не споделим, че "недоразумението" всъщност е прекрасен повод човек да се замисли кои са моделите му за подражание днес. Може да се окаже, че ситуация, като тази с тортата, не е гаф, а истински подарък от съдбата, който да ни помогне да преосмислим мирогледа си.

Нищо лично към талантливата Марая Кери, но е възможно, ако проучим нещата по-обстойно, да открием далеч по-вдъхновяващи и достойни личности, които да ни служат за личен пример, вместо тези, налагани ни от масовата култура.