Как конкурс за красота се превърна в истински цирк: красавици си скубаха косите, полицията се намесва

Носителката на титлата "Мисис Свят" Каролайн Джури е арестувана от полицията в Коломбо, Шри Ланка. Причината за задържането ѝ e скандалът, разиграл се по време на церемонията по награждаване на конкурса "Мисис Шри Ланка".

Джури отне насила короната на избраната за "Мисис Шри Ланка" дама, оспорвайки семейното ѝ положение, предаде ДПА.

View post on Instagram
 

Джури е обвинена в сплашване и нападение. "Заради иключителната дързост на престъплението", както и заради шумния обществен отзвук по света, в арестуването на Каролайн са участвали и военни полицаи, писа Lupа.

View post on Instagram
 

Каролайн Джури обаче отказва да се извини за деянието си на потърпевшата - Пушпика де Силва, която в неделя спечели конкурса "Мисис Шри Ланка". Броени минути след като името на победителката бе съобщено и тя получи короната от Джури, последната заяви, че Де Силва е дисквалифицирана, защото е разведена и имала нисък морал. След това Каролайн смъкна короната от главата на Де Силва и я постави на първата подгласничка, обявявайки я за новата победителка.

Опозорената Пушпика де Силва казва, че Каролайн Джури я е наранила, докато се е опитвала да ѝ отнеме короната.

View post on Instagram
 

В понеделник Де Силва все пак си получи обратно короната - от организаторите на конкурса, които не са съгласни с твърденията на Джури. Де Силва всъщност живеела разделена със съпруга си, но не била разведена. В медиите обаче вече се появиха публикации, че в живота ѝ има нов мъж... Изискването към участничките в конкурсите "Мисис Свят" и "Мисис Шри Ланка" е да са омъжени.

След като спечели националната титла, Пушпика де Силва има право да се бори за короната на "Мисис Свят".

Очаква се Де Силва да заведе частен иск към Джури за накърняване на репутацията ѝ. Шри Ланка е домакин на тазгодишния конкурс "Мисис Свят".