Херцозите на Кеймбридж – принц Уилям и Кейт Мидълтън, противно на очакванията, ще прекарат Коледа в двореца Сандрингам, графство Норфолк. Там кралската двойка ще се радва на компанията на кралица Елизабет II и на щастливите бъдещи родители – принц Хари и Меган, херцогиня на Съсекс, пише „Дейли мейл“.

Новината за местонахождението на кралската двойка идва ден, след като медиите разпространиха информация, че Кейт и Уилям ще посрещнат Рождество Христово със семейството на Катрин.

Фактът, че двамата внуци на Нейно величество ще бъдат заедно до своята височайша баба по време на традиционните тържества на кралското семейство се възприема от медийните коментатори като знак на солидарност и разбирателство между двете двойки.


Новината за посрещането на един от най-големите християнски празници от херцозите на Кейбридж и херцозите на Съсекс на едно и също място идва и броени седмици, след като в медийното пространство плъзна слухът, че между двете двойки има напрежение.

Спекулацията бе предизвикана месец, след като 34-годишният Хари и 37-годишната Меган напуснали двореца Кенсингтън, разположен в центъра на Лондон, който двойката обитавала съвместно с Уилям и Кейт.

Впоследствие се оказа, че причината за това не е раздор в отношенията между братята, както някои предположиха, а решението на бъдещите родители да предоставят на бебето и майката на Меган, която ще помага при отглеждането на внучето си, по-голямо пространство. Наследникът на Меган и Хари се очаква да се появи на бял свят през пролетта.

Освен слуховете за неразбирателство между двете кралски семейства, бе разпространена и новината за наличието на недоволство от страна на кралския персонал в двореца Кесингстън, предизвикано от отношението на Меган Маркъл към служителите в него. Вчера „Съндей мирър“ съобщи, че личната асистентка на Меган Мелиса Тубати е подала оставка, шест месеца след като е подписала договор за работа при нея. Повод за решението бил тежкият график и многобройните задачи, с които Меган я товарела, както и липсата на разбиране и отношение от страна на херцогинята на Съсекс към нея и останалите служители.

Четете още: Защо Меган няма да отвори подаръците си на Коледа?