Прическите на Кейт Мидълтън винаги са били обект на коментари от модните специалисти. Съвсем наскоро Кейт отнесе критики за небоядисаните си корени.

И негативни коментари заляха социалните мрежи: „Херцогинята няма пари за боя за коса?“, „Нашите жени не биха се показали така пред хора“, „Кейт се оказа не чак толкова идеална.“

Мидълтън търпи и критики заради спусната си коса.
Херцогинята на Кеймбридж рядко си позволява да я връзва. Причината за това е белег до лявото ѝ слепоочие, малко по-навътре от линията на косата ѝ.


За първи път папараците забелязаха белега през 2011 г., когато Кейт се появи на събитие с прибрани назад кичури. Светските клюкари веднага обвиниха херцогинята, че използва некачествени екстеншъни. Появиха се още по-зловещи предположения: Мидълтън била оперирана от туморно образувание.


Според д-р Джон Скур, консултант-хирург в лондонската болница Lister, белегът не е в резултат на отстраняване на тумор. „Съмнявам, че това е сериозен медицински проблем. По-скоро подозирам, че белегът е следствие от отстраняването на артериовенозна малформация - бенка", сподели пред „Дейли мейл “ лекарят.


Наложи се и от Бъкингам да излязат с официално становище: "Белегът е от една операция през детските години на херцогинята", коментира говорител на херцогинята. Оттогава Кейт умело прикрива белега със спуснатата си коса.