Автор
Ева Григорова

Кали за греховете на чалгата: Ние сме своеобразни леки жени

Кали е една от поп-фолк певиците, които не се притесняват да изказват свободно мнението си, а в последното си интервю тя буквално срина голяма част от колегите си. Изпълнителката застана пред камерата на Мон Дьо, където говори за греховете на чалгата.

Тя дори нарече хората на изкуството “своеобразни проститутки”. “Да, ние продаваме себе си, за да изкарваме пари” - заяви тя в студиото на предаването. “И като казвам “да, изкарваме пари”, нямам предвид това, че правим платена любов, макар че някои и това правят, а продаваме душата си. Всички имат цена” - уточни тя.

“Вече не ме боли, но имаше време, в което аз продавах себе си и душата си именно на цената на това да платя сметките си, както и да мога да оцелея и да отгледам трите си деца. Реших, че е време да правя музика, каквато душата и сърцето ми усещат, пък който иска да ме потребява” - заяви тя.

View post on Instagram
 

Кали уточни, че е планирала свой концерт за 1-ви април догодина, когато ще покаже новото си творчество. “Истинска, такава, каквато винаги съм искала да се покажа на хората, без намесата на музикални продуценти, компании или статукво” - каза тя.

“Аз съм част от тези, които опорочиха младите хора. Започна се от там, че се създаде един модел на подражание за външния вид, който доведе след себе си да искат всички да имат голям бюст, месести устни, чипи носове, да нямат бръчки, да бъдат скъпо облечени и да си мислят, че всъщност най-важно е как изглеждаш” - сподели Кали.

View post on Instagram
 


“След това идва едно поведение на поп-фолк певици, от които доскоро бях и аз. Вече няма пеене, дори и върху синбек. Поп-фолк изпълнителите се превърнаха във стенд ъп комеди артисти. Шоу да има, младите хора вече не се интересуват от певческите способности и от изкуството, което поднася този жанр” - продължи изпълнителката.

Кали нарече поп-фолкът “пошъл” и допълни, че предлагането култивира търсенето, а в България според нея е точно обратното. “Той иска кючек, дай му кючек” - даде пример тя. “Аз правих такива неща 20 години, защото бях глупава” - допълни тя.

View post on Instagram
 

Кали обвини и своите колежки, че не дават работа на музиканти, които да излязат с тях на сцената, а предпочитат да използват плейбек и да забавляват публиката. “На нас ни е много по-лесно, когато ни дадат един хонорар от 5000 лв, да си го приберем целия в джоба. Искаме да бъдем индивидуални играчи, а в същото време се обезличаваме в еднаквостта, в която представяме музиката си. Най-големият грях на поп-фолка е това, че не си дава сметка какво причинява на потребителя и всичко това е за 1,500 до 10,000 лв.” - казва Кали.

Изпълнителката коментира и смъртта на Денис Теофиков, с чиито родители е близка от години.

"Загубата на Денис Теофиков е огромна. Трагедията я преживявам лично, защото съм близка със семейството му. Много хора ще засегна с думите си, но в България смъртта е много готин маркетинг. Започват да те продават, защото си умрял, или да те харесват. Но не те почитат заради таланта ти” - заявява тя.

View post on Instagram
 


“Смъртта на Дени породи голяма активност в социалните мрежи и много хора натрупаха популярност на негов гръб и на семейството му. Всички сме виновни за преждевременната смърт на Денис Теофиков, преди да си отиде физически от този свят, защото, ако ние бяхме истински потребители на изкуство, нямаше да позволим той да не е в тренда. Да е номер 1, защото той абсолютно го заслужаваше. Липсата му може да ей следствие на инцидент, нещастен случай, непредумишлено убийство, но не мога да кажа, че се е самоубил”- обяснява певицата.

“Разследване върви в момента. Той не беше опят от свещеник, точно поради тази причина, че се говори за самоубийство. На Централните софийски гробища дойдоха хора, на които им беше важно да ги видят медиите. Попфолкът не почете по никакъв начин Денис, извън социалните мрежи. Много близки до него хора не видях да са спрели участията си за един месец или 40 дни. А той имаше много близки хора в попфолка. Имаше 200 човека, аз очаквах много повече” - допълни Кали.

View post on Instagram
 


“Родителите на Дени ще бъдат част от моя концерт, който ще направя на 1 април 2022 г. Баща му заяви, че Дени също ще бъде на концерта. Оставете майката и бащата на Денис да изживеят мъката си и спрете да чоплите там, където нямате идея за какво става на въпрос. Продуцентът на Дени Ники Пашев, да си извади поуки от този инцидент. Той трябва да знае как да процедира с млади и темпераментни хора, да знае правилната посока" - заяви категорично Кали.