Калина Паскалева разкри защо не иска да има деца

15 януари 2022 | 09:09
17541
10
Instagram
10

Журналистката Калина Паскалева написа емоционален пост във Фейсбук, свързан със свободата и избора да нямаш деца. 

В него тя разкрива изключително лични подробности от личния си живот, като споменава, че няма физически, а психически проблеми. Тя допълва, че другата причина се крие във факта, че по нейна преценка не е достатъчно добре осигурена финансово.

"Все по-често чувам “А ти кога ще родиш? Като имаш деца, тогава говори!". Това, първо са думи на тежко невъзпитани хора, които вероятно не се замислят, че може да имам и здравословен проблем. За щастие, такъв нямам. Но психически - имам. Не искам да ставам майка към този момент, защото не желая да лишавам детето си от всичко, което му е нужно за добро израстване, с други думи разбирай - не съм добре осигурена финансово.А за разлика от други, няма да се хвана с чичко-паричко, който ще ме смята за изтривалка и ще съм безгласна буква в отношенията ни - както са повечето жени на бизнесмени, инвеститори, политици, банкери и т.н. Тяхното интелектуално ниво е твърде нищожно, за да осъзнаят в каква ситуация са поставени и как една грешна стъпка ще разруши фалшивия им свят. Евентуален развод ги прави отново доживотни робини на собствените им комплекси, тъй като през живота си не са хващали работа и срамът, че вече не носят скъпи парцали и не карат джип, няма да им даде мира." - пише брюнетката.

В поста си Паскалева обърна специално внимание и на проблема с домашното насилие в страната ни: "Не знам дали ви е направило впечатление колко жени бяха убити от началото на годината от мъжете си - независимо бивши или настоящи. В България има чудовищен проблем с домашното насилие. От няколко години е тренд известни личности да говорят за това и да имитират кампании за борбата с него, които имат нулев ефект. И казвам това от позицията на човек, който посвети една от книгите си за този бич и пръв призна, че е бил жертва на това още в младежките си години." - написа тя. 

Коментари

10 Рианка
  17 януари 2022 | 01:50 отговор
 

Това си е лично решение, но и Божа работа. Жалко, че много хора не мислят първо как ще ги гледат, а раждат и ги хвърлят на боклука или по домове.

 
9
  16 януари 2022 | 18:01 отговор
 

парите са най-лошото възпитание за едно дете; но повечето финансово бедни са бедни и духовно...

 
8 фен(бивш)
  16 януари 2022 | 17:25 отговор
 

Ралица,в ОЧАКВАНЕ,НА ПРИНЦА,С БЕЛИЯ КОН,ДА НЕ СЕ СЪБУДИШ,НЯКОЙ ДЕН,СТАРА ЖЕНА.

 
7 ПХС
  16 януари 2022 | 01:07 отговор
 

Най-хубавото нещо са децата. Те са нашето продължение и доказателство, че сме били... сме и ще бъдем щастливи!

 
6 Най-хубавото
  15 януари 2022 | 16:21 отговор
 

нещо на света са децата ... дано, Калина да има деца ... хубаво е , да се раждат повече българчета !

 
5 tools.eti.pw
  15 януари 2022 | 15:57 отговор
 

tools.eti.pw

 
4
  15 януари 2022 | 15:29 отговор
 

Защото вероятно никой не иска деца от една вмирисана проститутка.

 
3
  15 януари 2022 | 14:37 отговор
 

На децата им трябва основно внимание, не искат скъпи дрехи, не им пука дали бодито им е втора ръка или от 50лв примерно. Децата се радват на живота и са щастливи, ние сме нещастните, защото търсим само материални неща. Не е хубаво човек да е през доволен. Децата се радват дори и само на бонбон. Но по-скоро е, човек да не иска деца заради лошотията, която виждаме всеки ден.

 
2 Sss
  15 януари 2022 | 13:55 отговор
 

Защо никой не се съгласява с мнения. Така иска да си живее момичето. Аз не разбирам друго. Защо винаги трябва простащини да четем по социалните мрежи. Нещо свясно можеби ? Това че не иска дете тази личност я засяга нея лично , или най- близки.

 
1 mmm
  15 януари 2022 | 13:19 отговор
 

Е то, ако всеки чакаше да е добре осигурен финансово, деца нямаше да се раждат изобщо. А годинките вървят и високото его не помага особено.

 

Добави Коментар

Най-четени