Автор
Woman.bg

Камила ще е следващата кралица на Великобритания?

92-годишната Елизабет Втора се отказва от престола до три години и предава властта на сина си чрез таен план, който вече е задействан, разкриват от "Дейли мейл".

Кралицата е решена да се оттегли от трона, когато навърши 95 години, и да даде възможност на сина си най-накрая да се възкачи на престола.

Чарлз обаче няма да получи короната, а ще бъде назначен за регент. Елизабет не иска да абдикира от престола, защото това може да остави впечатлението у поданиците ѝ, че тя се опитва да избяга от отговорност. Кралицата обаче иска да даде път на по-младите наследници, затова тя възнамерява да прокара закон, наречен "Акт на регенство". Той ще позволи на Чарлз да поеме управлението на държавата през 2021 година, дори и кралицата да е още жива, разкрива източник от кралското обкражение, цитиран от британските медии.

Елизабет Втора вече е задействала прокарването на закона, който ще направи Чарлз принц-регент и ще му предостави функциите на крал в пълния смисъл на думата. Той обаче ще бъде титулуван като такъв официално чак след като се даде кодът "Мостът на Лондон падна", тоест след като към министър-председателя се подаде информацията, че кралицата е починала. Едва тогава ще се задейства процедурата по официалното коронясване на принца на Уелс.



Преди време усилено се тиражираше информацията, че Елизабет Втора смята да пропусне едно поколение в линията по наследяване на короната и да даде властта направо в ръцете на принц Уилям, тъй като той се радва на по-широко одобрение от страна на британците. Сега обаче е сигурно, че това няма да се случи и дори се знае, че Чарлз скоро ще управлява Обединеното кралство. Поради това и през последната година Елизабет Втора неслучайно прехвърля повечето от задълженията си към сина си. Чарлз вече работи по близо 14 часа на ден и освен това събитията, на които представлява короната във Великобритания и извън Острова, са се увеличили значително през последната година.

Ходът, към който ще прибяга Елизабет Втора, не е нов, а е изваден директно от семейната история. Именно чрез маневрата принц-регент през далечната 1811 година Джордж IV поема властта и всъщност той управлява кралството, макар и формално начело на държавата все още да се води баща му Джордж III, който страда от психическо заболяване.

Но ще стане ли Камила кралица?

Това е тема, която кралското семейство упорито отбягва още от 2005 година, когато Камила и Чарлз минаха под венчилото. След женитбата на двамата бе разпространено официално становище от Кларънс хаус - резиденцията на Чарлз и Камила, съобщаващо: „Херцогинята ще бъде известна като нейно кралско височество принцесата консорт, когато принцът на Уелс наследи трона“.

Към днешна дата обаче съобщението е изтрито от сайта на Кларънс хаус, разкриват от "Дейли мейл". От резиденцията обаче отговарят, че изявлението е премахнато, защото обществото вече нямало интерес към темата каква ще е титлата, която Камила ще вземе след коронясването на Чарлз, допълват от медията. Мнозина обаче се съмняват в искреността на отговора, тъй като самият принц на Уелс винаги се е надявал Камила да бъде кралица, а от известно време не го и отрича.

Припомняме ви, че преди време, запитан ще стане ли настоящата му съпруга кралица един ден, той не отхвърли възможността, а отговори: "Ще видим какво ще стане, нали така? Възможно е".

Е, явно все още наистина няма еднозначен отговор по въпроса и ще трябва да поживеем, за да видим.