Кара Делевин изненада с невиждан кадър на младия принц Филип с баба ѝ

Сестрата на Кара Делевин - Попи, изненада феновете си, като публикува в Инстаграм снимка от старите ленти.

На архивния кадър, който предизвика изключителен интерес сред почитателите ѝ, е бабата на Кара и Попи по бащина линия - Анджела, която позира пред фотообектива в компанията на не кого и да е, а на 17-годишния принц Филип във Венеция през 1938 г.

View post on Instagram
 

На безценния фотос бъдещият херцог на Единбург е облечен в широки панталони и риза, а до него кокетно се е настанила британската аристократка Делевин, пременена в бански и лъскави сандали. И двамата се усмихват щастливо, сякаш наслаждавайки се на слънчевата си ваканция.

View post on Instagram
 


„Братовчедите ми си спомнят как тя (баба) казала:„След като се срещнах с него (принц Филип), си помислих, че един ден той ще стане нечий много добър съпруг“. Колко права беше тя“, е написала Попи Делевин към рядката фотография.

Всъщност само след няколко години Филип ще се запознае с бъдещата кралица на Великобритания Елизабет II. Това ще се случи в деня, когато кралското семейство ще посети кралския морски колеж в Дармут (Royal Naval College Dartmouth), а принц Филип ще има отговорната задача да прави компания на принцесите Елизабет и Маргарет в качеството си на техен далечен роднина. Впечатлена от елегантността и обноските му, Елизабет ще се влюби в него и двамата ще започнат да водят тайна кореспондеция с писма. Чувствата на принца към нея също ще бъдат споделени.

През ноември 1947 г. Елизабет и принц Филип сключиха брак, продължил цели 73 години, докато смъртта на херцога на Единбург не ги раздели. От брака си двамата имат четири деца, сред които е и престолонаследникът принц Чарлз. На 9 април принц Филип почина в замъка "Уиндзор" на 99-годишна възраст, а церемонията по погребението му беше на 17 април 2021 г.

Четете още: Мистерията е разгадана: Ето какво са си казали Уилям и Хари на погребението на Филип