Кевин Спейси публично обяви, че е хомосексуалист. Той направи признанието в социалната мрежа Туитър, след като дълги години пазеше мълчание относно слуховете за сексуалната му ориентация.

Актьорът освен това се извини на колегата си Антъни Рап, който го обвини, че му е посегнал преди много години на холивудско парти. По думите на Рап Спейси го вдигнал на ръце, отнесъл го на леглото и се хвърлил върху него.. Той успял да избута Спейси, който по думите му бил пиян. По онова време Рап бил на 14 години, звездата от „Кула от карти“- на 26.


“Уважавам и се възхищавам на Антъни Рап като актьор. Ужасен съм да чуя неговата история. Аз наистина не помня тази среща, било е преди повече от 30 години. Но ако съм се държал по начина, описан от него, му дължа най-искрени извинения за изключително неуместното си пиянско поведение", написа гениалният актьор, който е носител на два Оскара, за "Американски прелести" и "Обичайните заподозрени".

Той добави, че това го е подтикнало да говори за други неща от живота си. "Най-близките ми знаят, че съм имал връзки както с мъже, така и с жени. Обичал съм и съм имал романтични взаимоотношения с мъж и сега избирам да живея като гей мъж", написа актьорът.