Автор
Весела Георгиева

Ким Кардашиян и Кание се разбраха: съвместно попечителство и 200 хиляди издръжка от страна на рапъра

Ким Кардашиян и Кание Уест уредиха развода си в Лос Анджелис, съобщава Fox News. Според съдебните документи риалити звездата ще получава по 200 000 долара месечно издръжка от бившия си съпруг за четирите им деца.

Двойката се е съгласила на съвместно попечителство, а от 1 декември Уест ще отговаря за месечните такси за издръжка на децата.

Кардашиян и Уест, който сега носи името Йе, имат предбрачен договор и са се съгласили да "разделят всички активи и пасиви" от техния шестгодишен брак.

View post on Instagram
 

Близо 2 година продължи процеса по официалната раздяла на двойката. Ким подаде документи за развод в началото на 2021 г.

„Считано от 1 декември 2022 г., ответникът (Уест) ще плаща на ищеца (Кардашиян) като издръжка за децата сумата от 200 000 долара на месец. Издръжката на детето ще се изплаща чрез банков превод на първо число от всеки месец по банкова сметка“, се казва в документите.

И Кардашиян, и Уест ще бъдат отговорни за всяка част от неосигурените „здравни, медицински и зъболекарски разходи“ на децата си, а Ким ще продължи да поддържа и плаща застраховката на децата, докато е налична или „докато всяко дете навърши 26 години, без участие на ответника."

Двойката ще раздели разходите за обучението в частните училища на Норт, Сейнт, Чикаго и Псалм, а както и разходите, направени от частната охрана на непълнолетните.

View post on Instagram
 

Кардашиян и Уест също така ще плащат еднакво разходите за колеж за всичките си четири деца, чиято възраст варира от 3 до 9 години, пише "Телеграф".

„Страните се съгласяват, че по време на брака си те не са придобили общи активи и че към датата на раздялата и датата на съдебното решение не са притежавали общи активи“, е посочено още в споразумението.

Съгласно документа, ако Кардашиян и Уест не спазят „важни решения, свързани със здравето, образованието и благосъстоянието на непълнолетните деца“, те ще участват в медиация за „най-малко три часа с взаимно договорен пенсиониран съдебен служител, намиращ се в Южна Калифорния". В това време и двамата ще положат „добросъвестни усилия“ за разрешаване на всички такива неуредени спорове.

Кание и Ким станаха двойка през 2012 г., а първото им дете се роди през 2013 година. Уест предложи брак на Ким същата година, използвайки гигантски екран на празен крайбрежен стадион на Сан Франциско. Двойката се венча на 24 май 2014 г. в ренесансова крепост във Флоренция, Италия.