Конкурсът 'Мис Панама' отваря врати и за трансджендъри

Организаторите на международния конкурс "Мис Панама" дават картбланш на всички трансджендър жени, които изявят желание да участват в престижния форум в надпреварата за Мис Вселена.

"В конкурса могат да участват всички жени, които са законно признати от съответната страна или територия", гласи в регламента, което категорично дава възможност на всички, включително и на трансджендър дамите, да претендират за изява в конкурса за красота.

"Решението е взето след широки консултации и в съответствие с регламента на организацията "Мис Вселена", обясниха организаторите на конкурса, които представляват Панама в "Мис Вселена".

Президентът на организацията "Мис Панама" - Сесар Анел Родригес, сподели пред медиите, че изборът е направен съобразно приемането на транссексуалните жени през последните години от международната организация. Той също така цитира медийно съобщение от 2018 г., според което в Панама официално са признати и регистрирани от държавата най-малкото 10 транссексуални жени.



Припомняме, че първата транссексуална жена, която участва в конкурса "Мис Вселена" през 2018 г. бе Анжела Понс от Испания.

View post on Instagram
 

Четете още: Родна красавица дефилира в Тайланд с рокля в цветовете на знамето ни (снимки)