Автор
Весела Георгиева

Конкурсът "Мис Вселена" има нов собственик: трансексуална жена, медиен магнат

Анна Джакапонг Джакраджутатип, която е транссексуална жена и тайландски медиен магнат, е новият собственик на компанията, която организира конкурса за красота "Мис Вселена".

Би Би Си съобщава, че сделката е за 20 млн. долара.

Анна споделя в изявление, че "Мис Вселена" е "силно, стратегическо допълнение" към портфолиото на компанията ѝ.

View post on Instagram
 

"Стремим се не само да продължим нейното наследство, като предоставим платформа на вдъхновяващи личности от различни среди, култури и традиции, но и да развием марката за следващото поколение".

"Отношенията ни със световни партньори и марки никога не са били по-силни, а прогресивният ни подход продължава да ни позиционира в челните редици на нашата индустрия". Това заявиха главният изпълнителен директор на „Мис Вселена” Ейми Емерих и президентът на организацията Пола Шугарт.

Анна е и една от номинираните за Жена на годината за 2022 - в нейната сфера. Тя сподели новината в своя Инстаграм профил.

View post on Instagram
 

От 1996 г. до 2015 г. съсобственик на "Мис Вселена" бе 45-ия президент на САЩ Доналд Тръмп. Той продаде компанията, след като двама телевизионни партньори заявиха, че няма да излъчват конкурса, заради коментарите на Тръмп за нелегалните имигранти по време на президентската му кампания през 2016 г.

Анна Джакапонг Джакраджутатип придобива организацията в момент, когато конкурсът се стреми да бъде по-приобщаващ. Организаторите съобщиха, че от следващата година омъжени жени и майки ще могат да се състезават за титлата, досега това не беше възможно.