Един-единствен мъж - Иван Пеев, ме е обичал истински, без да се храни от моята слава, довери пред Антон Хекимян от bTV Лили Иванова. Тя даде едно от редките си телевизионни интервюта, в което честно призна, че повечето й партньори са се възползвали от успехите й като певица, без да я ценят като човек. Примата на българската естрада призна, че е труден характер и не търпи фалш и ласкателства. Като най-важни хора в живота си тя определи родителите си и една от учителките й – Савка Ненова, с която била близка до края на живота й.
Професията винаги е била най-важна при мен, каза още естрадната легенда, която призна, че в момента най-близките й хора са музикантите, с които е подготвила последния си албум. Върху него тя работила последната година и затова рядко се виждала с други хора.

Иван Пеев е български композитор и пианист и втори мъж на Иванова. Двамата се женят 1965 година, като на венчавката присъстват само трима души. След раздялата си с певицата Пеев създава семейство с колежката на Лили Светла Стоева, която почина през 2013г.

Четете още: Новият албум на Лили Иванова само с портрета й