Автор
Woman.bg

Love.net - българският филм по истински онлайн истории

След очакваните в близките седмици "Стъпки в пясъка" и "Тилт", българското кино ще предложи още едно атрактивно заглавие в следващите месеци – Love.net, пише avtora.com

Филмът е режисьорски дебют за Илиян Джевелеков, познат до този момент най-вече като продуцент на хитовия "Дзифт". Също както и в него, главната роля в продукцията е поверена на Захари Бахаров в тандем с популярно име от българската мода, но този път вместо Таня Илиева, това е Диляна Попова. Партнират им Христо Шопов, Койна Русева, Владо Пенев, Лилия Маравиля и дори рок ветеранът от Uriah Heep Джон Лоутън.

Безспорно много интересна е и самата идея за създаването на филма, която датира от 2004 година и е вдъхновена от популярния по това време сайт за запознанства Elmaz. Именно хората, ползващи услугите му, изпращаха своите лични интимни истории на Джевелеков и екипа му и в крайна сметка сюжетът се ражда след компилация от реални събития, описани в над 700 писма и усилията на творческото въображение на екипа.

За да е по-достоверно посланието обаче, в каста са поканени и двама тийнейджъри – 15-годишните Лора Чешмеджиева и Тео Аврамов, които пресъздават образа на своето поколение в лентата. Така Love.net e ориентиран към далеч по-широка аудитория, включително и младежката. Официално продукцията се чака на екран у нас в началото на месец март, дотогава ви предлагаме кадри от нея, постери и разпространен преди дни teaser трейлър.

Официалният сайт на филма можете да видите тук