Преди броени дни Марешка Глущук се завърна от Русия. Моделът взе участие в поредица от седем тематични професионални фотосесии с едни от най-известните фотографи в страната.

„Две седмици снимахме неуморно на различни локации в Москава и Подмосковието“, споделя Марешка.

Тя замина за далечна Русия по поканата на известния руски фотограф Ирина Морозова, която харесала българската с чеченски произход в Инстаграм канала и. Впечатлена от моделката, Морозова я кани на уникална фотосесия с мечок, с която през май да изгрее на корицата на едно от популярните руски списания.

„Снимахме в гора, близо до Москва“, разказва Марешка. Моделът споделя и тайни от кухнята на снимачната площадка, на която си партнира не с кой да е, а с огромен, 250 кг. мечок Стьопа. Марешка разказва, че по време на снимките са присъствали и стопаните на 26-годишния мечок, които постоянно са давали насоки, как да се държи с него. „Стьопа е отгледан от хора и е много внимателен и спокоен, но въпреки това е мечок и имаше особености, за които се налагаше да внимавам“, споделя Марешка. Тя разказва, че постоянно е трябвало да хранят животинката, за да бъде спокойна и благоразположена към снимачния процес. „Много обича вишни и риба, затова постоянно му давах да похапва от любимите си храни, но трябваше да внимавам ръката ми да не попадне в устата му и по грешка да я обърка за храна. Не биваше да се смея в лицето му и да го гледам в очите, защото това са жестове, които могат сериозно да подразнят мечока“.

Въпреки, че Стьопа е спокоен и с дълга кариера в киното в Русия, разбира се, не липсват и моменти, в който Марешка изтръпва от ужас в прегръдките му. „По време на фотосесията снимахме кадри, легнали на земята. Явно, шишарките, върху които лежеше Стьопа му създаваха дискомфорт и той постоянно се опитваше да повдигне лапата си, която за кадъра трябваше да е върху мен, сякаш ме е прегърнал. Но всяко вдигане на лапата му с близо 10-сантиметрови нокти беше опасно за мен и трябваше внимателно да връщам лапата му обратно“, разказва Марешка.