Бившата тв водеща Мариана Векилска сама е поискала синът ѝ Момчил да живее с баща си Симеон Колев вместо с нея. Това призна самата тя в ТВ интервю, пишат от Novini.bg.

Мнозина смятаха доскоро, че причината момчето да е заживяло при татко си – радиожурналистът Симеон Колев, е заминаването на майка му в Брюксел.

Това обаче не е пълната истина. Самата Векилска признава, че именно тя е взела решението преди две години да сложи край на връзката си с Колев. Двамата сключват брак през 2004 г., но с времето различията в интересите и потребностите им взимат превес над чувствата им.

"Променихме се. В един момент детето ни поотрасна и ние се разминахме в интересите си, в забавленията, в начина си на почивка. Аз се върнах към къмпингите с весели компании. Той предпочиташе друг тип живот", споделя Векилска, цитирана от "Галерия".

Периодът от последните месеци, в които Мариана и Симеон живеят, все още е един от най-тежките за водещата. По това време майка ѝ се разболява тежко и двете с нея непрестанно обикалят по лекари. Борбата за жалост се оказва обречена на провал. В началото на 2017 г. майка ѝ издъхва. Вместо да сплоти двамата обаче, семейната трагедия отчуждила още повече Мариана и Симо един от друг.

Така, един ден, след серия от тягостни разговори Мариана си събира багажа и отлита от семейното огнище. Куфара на сина си обаче не стяга. Решава да остави Момчил на грижите на баща му.

"В този период прецених, че Симо е по-адекватният родител от двама ни. Постъпих като истински мъж – станах, изнесох се от собствения си апартамент и оставих там сина си и Симо", признава тя.

Днес двамата живеят в апартамента, който е собственост на Векилска. Майчините ѝ чувства обаче надделяват и когато се връща в България, тя отсяда там. Междувременно Колев продължава да се грижи и да поддържа отношения с доведената си дъщеря – Габи, рожба на любовта на Мариана с първия ѝ съпруги – футболиста Георги Донков. Момичето учи в Маастрихт, но редовно се чува по телефона със Симо.

Въпреки че не го признава открито, по думите му е видно, че той все още има чувства към нея и иска да се съберат. Описва срещите си с Мариана по изключително емоционален, красив и поетичен начин: "Тя е като вятъра, влиза в стаята, обръща всичко, разхвърля всички листа по земята, внася свеж въздух, но после си отива и трябва да затвориш вратата.“ Уверява, че не изпитва нужда от връзка и че животът му без Мариана няма никакъв вкус.

Четете още: Мариана Векилска напуска bTV след 18 години работа в телевизията