Автор
Весела Георгиева

Мария Илиева призна нещо невероятно за бащата на малката София

„Чувствах се ужасно тъжна, грозна, самотна, дебела и разплута” – с тези думи Мария Илиева описва първия ден след изписването си от родилното. Близо 4 години след като за първи път стана майка, певицата за първи път се осмелява да сподели през какво е преминала.

Ражда първото си дете – Александър, през 2018 г., когато е 40-годишна. А бащата е далеч по-младият от певицата емигрант Георги Михайлов, за когото звездата почти не говори. Мария се раздели с него броени дни след като момченцето проплака. А сега си позволи да признае как се е чувствала тогава.

„Синът ми е плод на една бурна история, която се осмисли с появата му”, обобщава ситуацията Мария Илиева в интервю за подкаста „Нов човек”. Бременността ѝ с Александър била много лека, звездата била щастлива, че ще става майка, но веднага след като родила, изпитала тежестта на следродилната депресия.

View post on Instagram
 

„Мислех, че това дете ще умре всеки момент, защото не знам какво да правя и как да се грижа за него. Много ми се плачеше – пълна трагедия!”.

Въпреки това тя успяла да се справи доста бързо - само за ден.

View post on Instagram
 

„Преди да си легна, си казах, че нито ми харесва, нито го приемам, не искам да съм такава и, когато се събудя, се събуждам бодра, щастлива, благодарна, че ми се е случило всичко, което се е случило. И започвам да действам".

Втората бременност обаче била различна. Дъщеря ѝ София идва на бял свят в края на юни тази година, а бащата е Александър Междуречки, син на покойния бивш столичен кмет Петър Междуречки.

Певицата твърди, че това е човекът, с когото иска да остане до края на живота си. По време на втората си бременност Илиева се чувствала „много по-осмислена, щастлива, обичана, защото срещнах партньора си, с когото искам да споделя своя живот до края му, и това усещане е много специално за мен. Какво по-хубаво от това, когато някой те кара да се чувстваш по този начин, да го осмислиш с дете? Нямаше го онзи екстра стрес – дали бебето ще оцелее, дали няма да умра. Страховете ми станаха по-умерени. Това щастие, което съпровождаше процеса, ме направи по-спокойна и по-смела, гледайки напред”.

Певицата не се притеснява, че двете ѝ деца имат различни бащи.

View post on Instagram
 

"Щастлива съм, че съм била достатъчно независима, за да мога да правя избори, които да ме карат да се чувствам на място, добре, достойна и гледаща напред”, твърди певицата.

След второто раждане, както и след първото, тя се връща на работа само 40 дни по-късно. Усетила вътрешен порив към това. И тъй като публиката я приела много топло, решила, че няма да спира.