Меган и Хари купили новата си къща от опасен мъж, който биел и заплашвал съпругата си

Бившата съпруга на руския олигарх, от когото Меган и Хари закупиха имението, в което смятат да живеят оттук нататък в Америка, сподели пред медиите, че той превърнал живота ѝ в истински ад.

Кралската двойка платила 11 милиона долара за новата си къща в Калифорния, която преди това принадлежеше на Сергей Гришин, известен като олигарха с белега.

В момента бившата му съпруга Анна Федосева съди Гришин, а в документите по делото е упоменала, че той я е заплашвал с пистолет в главата и ѝ е избил зъби по време на тяхна караница.

Г-жа Федосева говори с британската преса от Русия и обвини Меган и Хари в двоен стандарт. “Меган се бори за правата на жените, но в моя случай това означава просто да бъда благодарна, че съм жива. Би било по-мъдро от тяхна страна да не се обграждат с хора като него” - сподели жената.



“Те са чудесна двойка, аз също не познавах истинския Сергей Гришин, когато го срещнах. Той направи живота ми истински ад: домашно насилие, нападения, затвор, заплахи към мен и близките ми. Единствената причина да бъда все още жива е моята адвокатка Екатерина Дукина, която осигури моето пускане от затвора и оправдаване в Русия. Меган не трябва да спира да се бори за правата на жените, защото всеки насилник трябва да бъде отговорен за действията си” - споделя още Федосева.



По нейно мнение екипът на Меган и Хари е пропуснал да направи много лесна проверка относно самоличността на олигарха преди да закупят къщата. “Кратко търсене в Гугъл може да покаже съдебните документи, в които има ужасяващи обвинения срещу Сергей. Аз все още се страхувам за живота си” - разкрива още бившата съпруга на милиардера.



Самият Гришин отхвърля обвиненията, а информацията за неговото минало излиза малко след като Меган даде специално интервю за феминистки сайт, в което обвини медиите в токсичност и сподели, че е много хубаво да си бъде у дома.

Сергей Гришин, който започнал кариерата си, продавайки бисквитки и хот дог, е бил председател на Rosevrobank и в качеството си на такъв се оказа в центъра на скандал с пране на пари. През 2018 г., след като продава своя дял, той разкри: “На практика аз докарах до колапс руската банкова система през 90-те”.