Автор
Woman.bg

Меган Маркъл се просълзи: трудно ѝ е да крие колко е уязвима

Меган Маркъл за първи път повдигна кралската завеса около живота си като херцогиня на Съсекс. Съпругата на принц Хари се просълзи, докато разказваше в интервю за натиска, на който била подложена като нов член на британската кралска фамилия.


38-годишната Маркъл сподели в новия документален филм на ITV "Хари и Меган: Африканско пътешествие" за трудностите, с които се е сблъскала като майка и младоженка:
"Всяка жена, особено бременна, е много уязвима. Този период бе предизвикателство за мен. После, когато се появи новороденото ми дете, ситуацията стана още по-сложна. Като добавим към майчинството и напрежението, създадено и подклаждано от таблоидите, е наистина тежко“, изповяда се Меган пред водещия Том Брадби.

Херцогинята коментира и постоянните слухове и коментари по неин адрес: „Ако направя нещо нередно, бих била първата, която ще излезе и официално ще се извини. Но когато хората говорят и пишат неверни неща, при това са наясно, че са такива и въпреки всичко имат свободата да го направят - не знам кой на този свят би казал, че това е в реда на нещата. Човек трудно може да разбере какво е. Опитах се да възприема типичната британска черта - да не показвам уязвимост, но съм на мнение, че така само вредя на себе си отвътре“, категорична е съпругата на принц Хари.

View post on Instagram
 


Тя разкри, че е преодоляла тежкия период благодарение на Хари и малкия Арчи. „Хубаво е, че ги имам, те са страхотни“, откровена е Маркъл.

Нестихващите нападки на медиите над Меган Маркъл безспорно оказват влияние и върху нейното поведение пред обществеността. В тази връзка интересно е тълкуванието на някои експерти по езика на тялото, наблюдаващи изявите и стила на Меган.

Така например със сигурност ви е направило впечатление, че почти през цялата си бременност Меган Маркъл се появяваше или с шапки, под които стилно криеше косата си, или с елегантен кок, подчертаващ грациозните черти на лицето ѝ.

Днес, напротив, много по-вероятно е да забележим Маркъл с пуснати коси, пригладени в изискана прическа. Експертът по езика на тялото Джуди Джеймс заявява, че въпросът тук изобщо не е в красотата.

„Меган носи свободно косата си, за да има възможност при необходимост и първа възможност да се скрие от погледите на хората, като прикрие с кичур очите си. Това е един вид „завеса“ от света и фактът, че след раждането Маркъл предпочита спусната коса, подсказва, че сега се чувства много по-уязвима отпреди“, споделя специалистката.

В същото време Джеймс отбелязва, че когато Хари е наблизо, Маркъл се чувства по-сигурна. Това е така, тъй като именно в неговата компания тя събира косата си назад, за да отвори лицето си. Обратно, когато е сама, нейният външен вид и жестове се променят. Косата ѝ отново е разпиляна върху раменете, лицето ѝ е по-сериозно, а мимиките ѝ – по-премерени.

„По време на последната си публична изява, на която херцогинята на Съсекс бе сама, постоянно държеше лявата си ръка, повдигната по-високо от обикновено. Това е жест на бариера. Освен това тя подсъзнателно демонстрира брачния си пръстен, за да илюстрира това, което нарича своя сила и сигурност в живота си“, уточнява още експертът.

Като се има предвид факта, че Меган непрекъснато е атакувана от "жълтия" език на таблоидите, които, освен за всичко останало, не спират да я критикуват и за скъпите ѝ тоалети, не е никак чудно горното твърдение. Въпреки че напоследък Меган прави всичко възможно, за да се отърве от репутацията си на „трудна херцогиня“... Например, по време на визитата си в Африка, тя дори спести приблизително 115 000 паунда за дрехи.

Четете още: Меган взе най-тежкото решение в живота си