В първото по рода си интервю Маркъл разкри, че се чувства свободна. Бившата херцогиня разказа, че тя и принц Хари могат сами да правят житейските си избори, без да се консултират с кралското семейство.

Опра Уинфри е поискала ексклузивното интервю месеци преди кралската сватба. Тогава обаче Маркъл отказала.

View post on Instagram
 

Във Великобритания са категорични, че интервюто ще взриви Бъкингам. „Дейли мейл“ твърди, че в разговора Маркъл ще обвини херцогинята на Кеймбридж – Кейт, херцогинята на Корноуел - Камила, и британският престолонаследник Чарлз, че са подавали на медиите отрицателна информация за нея, докато все още е била високопоставен член на британското кралско семейство.

View post on Instagram
 

Това се приема като обявяване на война на кралицата.

Преди дни Бъкингам обвини Меган в тормоз над служители в двореца. Съпругата на Хари отхвърли обвиненията.

Двучасовото предаване ще бъде излъчено в праймтайма на телевизия Си Би Ес тази неделя.
В него Меган и Хари ще говорят както за прекараното време в кралския двор, така и за живота след като официално се отказаха от задълженията си към короната.

View post on Instagram
 

Няколко откъса вече бяха излъчени от телевизията и събраха милиони гледания. В един от тях Меган казва: „Не знам как очакват да си мълчим след всичкото това време, ако Фирмата има активна роля в изработването на лъжи за нас. Ако това представлява риск да изгубим нещо… Искам да кажа, че вече загубихме много.“, предаде Би ти Ви.

Хари споделя, че е щастлив от факта, че има човек до себе си в този труден период, за разлика от майка му – принцеса Даяна, която е трябвало да премине сама през раздялата с кралското семейство.