Автор
Woman.bg

Меган роди момиче, кръстиха го на Кралицата (подробности)

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл станаха родители за втори път. Новият член на семейството е малката Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор.

Двойката публикува изявление, в което съобщи за раждането на дъщеря си в петък в болницата "Санта Барбара Котидж" в Калифорния.

Момиченцето се е родило на 4 юни, точно в 11:40 и тежи 3,480 кг.

View post on Instagram
 

Лили е кръстена на прабаба си Нейно Величество кралицата, чийто прякор е "Лилибет". Второто ѝ име Даяна е избрано в чест на покойната ѝ баба, принцесата на Уелс.

"С голяма радост принц Хари и Меган, херцогът и херцогинята на Съсекс, приветстват с добре дошла на света своята дъщеря Лилибет "Лили" Даяна Маунтбатън-Уиндзор. Майката и детето са здрави и са добре и вече са си вкъщи", обяви прессекретарят на Хари и Меган.

"Херцогът и херцогинята ви благодарят за топлите пожелания молитвите, докато се радват на този специален момент като семейство", добави прессекретарят.

View post on Instagram
 

При съобщаването на новината не бяха публикувани снимки на бебето, а Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор е осма в реда на наследниците на британския трон.

Хари и Мегън имат още едно дете - синът им Арчи, който се роди на 6 май 2019 г.

View post on Instagram
 

Лилибет е първото правнуче, което се ражда в кралското семейство, след смъртта на принц Филип. Медиите разкриват, че не е ясно кога членовете на знатния род ще имат възможност да се запознаят с момиченцето, но експерти вече изразиха мнение, че името на детето може да се тълкува като воля за примирие, сред поредицата от бомбастични интервюта на принц Хари.