Автор
Люблена Папазова

Михаела Филева: С Павел сме много близки

За Михаела Филева всички опрeделения започват с „най”: най-усмихната, най-гласовитата, най-дългокраката. И не само, защото за краткото време, в което си говорихме с нея, открихме, че е и най-добрата дъщеря, и най-влюбеното в музиката момиче. За предизвикателството да работи в „Гласът на България”, за вълнението да участва като жури за първи път, за певците, които ще търси, за отношенията си с майка си и, не на последно място, за любовта си към кучетата, Михаела разказа пред Woman.bg. От края на февруари тя сяда в червения стол като треньор в „Гласът на България“, а успоредно с това подготвя и самостоятелния си концерт на 18 април в зала №1 на НДК.

-Вярваш ли в късмета на начинаещия и може ли да се надяваме, че този път ти ще отнемеш короната на Иван Лечев?
-Много ми се иска да кажа: „Да, естествено, че начинаещият ще бъде победител”, но това е в кръга на шегата. Ще видим какво ще се случи, всичко зависи от това колко ще бъдат разпознаваемите, талантливи и готини артисти, които ще се явят на кастингите. Затова за късмета на начинаещия ще си говорим след края на предаването. Няма да крия, че се вълнувам много да бъда част от „Гласът“. Защото това е риалити, което е единствено и само за музика, и това го прави много специално в сърцето ми. Нямам търпение за срещата с талантите. Много искам всички те да имат късмет на кастингите, защото понякога притеснението им изиграва лоша шега. Казвам го като човек, който е бил от другата страна.

-На какво се дължи успехът на предаването - световния формат, българското жури, любовта на народа ни към музиката и песните?
-Никога няма една единствена причина, независимо дали става дума за успех на предаване, на артист, дори на бизнес. Със сигурност екипът на bTV, който прави „Гласът“ с много любов, е една от причините. Участниците в шоуто често благодарят за доброто отношение на журито, а това е важно, защото понякога професионалистите забравят да бъдат хора. В нашето предаване гласът има единствено значение. Някои хора си мислят, че първо трябва да свалят пет килограма и тогава да се качат на сцената. В „Гласът“ те са добре дошли веднага, стига да имат необходимата вокална подготовка.

-Признаваш, че се притесняваш от дебюта си в „Гласът“. А как ще работиш с бившия ти приятел Павел?
-Не се притеснявам, защото съм обградена с хора, които много добре познавам. Само с Камелия се запознах сега. Тя е привлекателна жена с остър ум. Истината е, че много се вълнувам, че работим заедно с Павката. Ние често го обсъждахме още преди да започнем репетиции и бяхме сигурни, че ще е прекрасно. Много сме близки, често правим музика заедно, две или три песни от втория ми албум писахме двамата, така че ще бъде много интересно. Вече нямам търпение да започне предаването.

-Миналата година ти купи къща на майка си. Тя как реагира на подаръка?
-Още от дете много пъти съм мечтала да подаря на майка си най-хубавата къща и така тя да няма никакви притеснения за наеми и разходи. Усещането да реализираш едно такова детско обещание, което си дал на себе си, е много готино. Майка ми е невероятна жена, която винаги е била страхотен пример за мен. Много се радвам, че мога да бъда подкрепа и опора на човека, който е дал целия си живот за мен.

-Какви са твоите тайни за женска красота? Как например поддържаш дългата си коса?
-Не я боядисвам, имах само една година, когато бях изрусена. Имам хубав ген и не правя нищо кой знае какво за косата си, въпреки че я изправям почти всеки ден. Преспивам с косово масло на връхчетата понякога. Избягвам да пазя диети, но тренирам много - по три или четири пъти в седмицата. През годините съм сменяла различни спортове, сега правя специални тренировки със собствената си маса.
Когато съм много натоварена умствено и физически покрай подготовка на концерт или албум, намалявам месото. Не съм вегетарианка, просто го ограничавам за определен период от време. Иначе обожавам храната и заради зодията си - телец съм.

-Не се разделяш с твоя домашен любимец. Красива жена с малко куче не е ли вече клише?
-Не робувам на такива етикети. Имам супер сладък йоркширски териер на име Айра. Козината на тази порода има почти пълно сходство с човешката коса, така че Айра не пуска косми и не предизвиква алергии. Затова може спокойно да идва с мен по пътувания. Иначе мечтая да имам доберман.

Четете още: Михаела Филева: Не познавам Григор лично