Всеизвестен факт е, че високите жени в шоубизнеса са много по-пробивни и успешни от миньончетата.

Камерата, режисьорите и почитателите обикновено се захласват по елегантни дами като Никол Кидман, Бионсе, Гиунет Поутроу, Риана… След тях се нареждат средно високи звезди като Дженифър Лопез, Пенелопе Круз, Скарлет Йохансон…

Но сред всички тези „извисени” личности изпъкват и няколко минъчета, превърнали се в икони в областта, в която се изявяват.

Какво е да си малко момиче с големи амбиции в света на високите жени?

Ева Лонгория



Очарователната латина, която наскоро се раздели със съпруга си Тони Паркър, е висока едва 157 см. Но това не й пречи да се нарежда сред първите места в класации за най-красива жена, най-добре облечена звезда и разбира се, най-предпочитано рекламно лице.

Кристина Агилера



Миньончето Агилера (156 см) може да е с две глави по-ниска от колежките си, но пък гласът й се извисява над повечето от техните.

Лейди Гага



Грандиозна, ексцентрична, идейна, държаща света в ръцете си тя е онази мъничка 155-сантиметрова жена, която никога не слиза от сцената, радиото и екрана.

Марая Кери



Веднъж певицата се опита да хвърли прах в очите на хората, заявявайки, че е висока цели 175 см. Но така или иначе никой не й повярва. Бременната с близнаци Марая всъщност е висока едва 158 см.

Салма Хайек



Тя е мексиканка, тя е актриса и изключителна красавица. Освен това, е висока 157 см.

Шакира



Псевдонимът на арабски означава „изящен, грациозен” и предполага носещият названието обект да бъде висок и елегантен. Гласовитата колумбийка обаче не надминава 155 см и на всичкото отгоре напълно отговаря на значението на думата Шакира.

Кайли Миноуг



Иконата в поп музиката винаги е казвала, че ако има мечта, която никога няма да сбъдне, то това е да бъде по-висока. Мини-певицата достига едва 154 см, но това не й пречи да бъде гранд звезда.

Фърги



Госпожа „Нахакана” е сред любимките ни не само заради страхотния й глас, но и заради компактното й и красиво тяло, високо не повече от 156 см.