Автор
Woman.bg

"Мис Москва" прие исляма и каза "Да" на краля на Малайзия (Снимка)

Носителката на титлата "Мис Москва 2015" се превърна в първа дама на Малайзия, след като официално каза "Да" на краля на страната.

Нейното име е Оксана Воеводина. 25-годишната красавица се омъжи за 49-годишния крал Мохамед Пети на пищна церемония в московското предградие Барвикха. На сватбата не се е консумирал алкохол, а храната е била допустимата от Корана халал. Кралят е бил облечен в малайзийска национална носия, а булката е носела бяла сватбена рокля.

Любопитен детайл е, че по-рано през годината Оксана е приела исляма. Воеводина е приела и мюсюлманското име Риана. Според медиите в Куала Лумпур в бъдеще тя ще се представя като Риана Оксана Горбатенко.

Преди да стане кралска булка, Воеводина е споделила: „Когато бях ученичка си падах малко разбойничка. Харесвах скейтъри и байкъри, които участваха в състезания. Аз също обичам да карам велосипед. Смятам, че мъжът трябва да бъде главата на семейството и разбира се, да не изкарва по-малко пари от жената“.

Оксана е лекарска дъщеря. Тя печели титлата "Мис Москва" преди 3 години, а преди конкурса се изявявала като модел в Китай и Тайланд.