Автор
Woman.bg

Моделите, които ще видиш в Инстаграм, но никога на улицата

Инстаграм отдавна е машина за създаване на перфектния образ. Хубавите снимки, добре подбрани и обработени, са част от онова съдържание, което умело прикрива всичко истинско и и представя живота в нереална светлина.


Да, може би в първия момент, когато видите тези снимки, ще решите, че става въпрос за обикновена реклама. Но това съвсем не е така, всичко е наред с изключение само на едно нещо – моделът.

Лил Микела е моделът в последния брой на списание „V Magazine“, по страниците на което тя дефилира с творения на известните марки „Шанел“ и „Бърбъри“. Но всъщност тя не е точно модел в истинския смисъл на думата. Колкото и да я харесвате, трябва да ви признаем – това не е истински човек, а компютърно генериран образ.

Докато на някои снимки можете да се досетите за тази малка подробност, то на други е почти невъзможно (например на тази със сърфа).

View post on Instagram
 


Човекът, който стои зад създаването на образа, не разкрива своята самоличност, но такъв има. Съобщенията, които потребителите изпращат до Микела, получават своя отговор. "Живеем във век, в който установяването на автентичност става все по-трудно", отговаря човекът, отговарящ от името на Микела.

Микела вече не е сама в своята съдба. В последно време в медиите нашумя и Шуду Грам, която също може да се похвали със завиден брой последователи в Инстаграм – цели 70 000. Тя също като Микела всъщност не съществува физически.

View post on Instagram
 

Шуду е творение на британския фотограф Камерън-Джеймс Уилсън, който работи в модната индустрия през последните 10 години. С етикет „първият дигитален супермодел на света“ тя дори привлече повече внимание от Микела, след като бе „заснета“ с продукт от линията на Риана. Създателят й обаче отнесе доста критики заради факта, че създава чернокож модел, вместо да плати на реален такъв.

View post on Instagram
 

Така че внимавайте супермодели, идва ново поколение, което е на път да ви вземе хляба и на което никой реално няма да плати и стотинка!

Четете още: Дженифър Лорънс хвърли бомба: "Страх ме е от пениса!"