Автор
Роси Кацарова

Можете ли да познаете коя е тази старица?

Нина Добрев е напълно неузнаваема в забавно видео. В него тя влиза в образа на Каролина Питърсбърг – възрастна дама, помагаща на красиви млади жени да се омъжат за богати мъже. И за да се превъплъти успешно в образа, Нина жертва красотата си.

От клипче, което нашето момиче качи в профила си в Instagram, виждаме как гримьори и фризьори преобразяват Добрев, за да я състарят. Следващ кадър показва и крайния резултат - магията на макиажа е заличила красивото младежко лице на звездата от "Дневниците на вампира" и е успяла да я превърне в старица с изразени бръчки на лицето и къса руса коса.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Във видеото Нина обучава на обноски и поведение млади дами, така че да съумеят да се омъжат и задържат заможни бизнесмени. В лентата Добрев подлага на "строга тренировка" не коя да е, а съпругата на президента Доналд Тръмп и споделя, че през нейната школа са минали и предишните две половинки на настоящия държавен глава на САЩ – Мария и Ивана.

Нина Добрев напусна сериала, който я направи известна - "Дневниците на вампира" през 2015-а. Причината е, че актрисата вече не желае да се снима в продукции за малкия екран, а иска да развие кариера в киното, заявиха тогава медиите. Това твърдение се доказва и от факта, че през последните години красавицата приема само роли в пълнометражни ленти. Участва във филми като "Линия на смъртта" и "Трите хикса: Отново в играта".

Невероятното преобразяване на Нина в Каролина Питърсбърг ни накара да си спомним и за други известни дами, които жертваха визията си, за да се превъплътят успешно във филмова роля.

Припомняме ви, че за да влезе в образа на невротичната, но невероятно чаровна Бриджит Джоунс Рене Зелуегер качва цели 15 килограма. За целта дневното меню на сладураната включва главно чийсбургери, понички, чипс, пица, кола и много млечни шейкове. Но пиршеството от вредни храни и напитки и килограмите в излишък са си заслужавали, защото с ролята си актрисата печели не само номинации за "Златен глобус" и "Оскар", но и сърцата на феновете.

Чарлийз Терон също загърбва суетата и претърпява феноменално преобразяване, за да изиграе закоравялата проститутка сериен убиец Айлин Уорнос в лентата "Чудовище" от 2003 година.

Актрисата не просто надебелява с 14 килограма за снимките, но и обръсва веждите си, слага специални импланти, които да изменят захапката и всеки ден преди снимки прекарва по няколко часа в гримьорната, където посредством макиаж е допълнително загрозявана от опитните ръце на професионални гримьори. Усилията на актрисата и екипът, грижещ се за визията , са феноменални и крайният резултат е повече от впечатляващ, а наградите "Оскар" и "Златен глобус", които южноафриканката получава за играта си са най-малкото възможно признание.

Ролята, която превръща Хилъри Суонк в звезда, несъмнено е тази на трансексуалната Брандън Тийна в "Момчетата не плачат". За нея актрисата скъсява косата си, сбогува се с изящната си стойка и започва да върви прегърбено и грубовато. Освен това, за да се подготви за ролята, седмици преди да започнат снимките, тя носи мъжки дрехи навсякъде.

"Знаех, че ако не мога да мина за момче на улицата, филмът няма да се получи. Затова живеех с образа седем дни в седмицата", признава Суонк.