Автор
Люблена Папазова

На коя жена се обясни Антон Хекимян в любов?

С прочувствено послание към майка си за нейния рожден ден се обърна водещия Антон Хекимян. Златка Хекимян живее в Стара Загора и заради работата си в София, журналистът няма как да бъде до нея в този важен ден. Затова реши да я поздрави в социалните мрежи: „Майката е най-важното нещо на света! Честит рожден ден, майко! Бъди здрава и знай, че си най-обичаната! Благодаря ти, че си ни научила да даваме любов и да бъдем достойни хора”, написа водещият на сутрешния блок.

Грижовният син се старае да бъде колкото се може повече време със семейството си, въпреки разстоянието между родния му град и София и дори кара лятната си отпуска на плажа със Златка и сестра си. Майка му е българка, а баща му — арменец. Журналистът трябвало да се казва Агоп - на дядо си по арменска линия, но през 1984-а, когато е роден, се разразил възродителният процес и не било най-удобният момент да му се даде друго име, освен българско. И името Антон се оказало чудесен компромис между Агоп и Тонка, както се казвала баба му.

Тя си отиде преди по-малко от две години на достолепните 80 години. Златка пък е един от най-ревностните почитатели на сина си. Преди години, когато той започнал кариерата си на водещ, майката звъняла всяка сутрин в пет часа, за да го събуди. От майка си и баба си, телевизионерът е наследил и кулинарен талант. Той е известен с баниците и питките, с които черпи щедро колегите си в bTV.

Четете още: Киану Рийвс заведе майка си на Оскарите

* През февруари раздаваме подаръци. Искаш ли да спечелиш два парфюма? Xаресай нашата Инстаграм страница от тук!

View post on Instagram