Автор
Woman.bg

Намериха първата гола сцена на Мерилин Монро, изчезнала преди 57 години

Първата гола сцена на Мерилин Монро, за която се смяташе, че е безвъзвратно изгубена, бе открита 57 години след създаването й. Кадърът е от филма „Непригодните“, но е бил изрязан при монтажа, пише „Дейли мейл“.

На златната находка попаднал сценаристът Чарлз Касильо, автор на все още непубликувана крупна биография на Мерилин Монро. В процеса на работата си над книгата за вечната Монро Касильо успява да достигне до голямото откритие. Следите отвели амбициозния писател до продуцента на филма Франк Тейлър, който днес не е сред живите. За късмет се оказало, че неговият син – Къртис Тейлър, съхранявал снимките в сейф.

Скандалният за времето си епизод е с продължителност от 45 секунди, а в него секссимволът на всички времена си партнира със самия Кларк Гейбъл. За разочарование на едни и утеха на други обаче красавецът от „Отнесени от вихъра“ е абсолютно облечен, за разлика от съблазнителната си колежка. Знаменитата блондинка е заснета чисто гола в гръб, седнала на леглото с лице към Гейбъл, държейки в ръка завивка, прикриваща прелестите й.


"Непригодните" е последният завършен филм на Мерилин Монро. Снимките по него приключват, година преди 36-годишната холивудска легенда да бъде намерена мъртва в леглото си. До момента се смяташе, че единствената й гола сцена е направена в незавършения филм "Нещо трябва да се случи".

В годините на златния Холивуд изискванията на цензурата са били далеч по-строги в сравнение с тези днес. Самата сцена остава включена във филма, но са изрязани голите кадри, в които Мерилин Монро демонстрира повече страст и чувственост.

Франк Тейлър пък вярвал, че голите кадри са новаторски и че ако ги унищожи, ще направи голяма грешка. Затова ги запазил. Малко преди смъртта си поверил тайната за тяхното съществуване единствено на сина си.

Четете още: Снимките, които бяха върнати с отговор "Коя, по дяволите, е Мерилин Монро?"