Неочакван обрат! Ето какво направи кралят на Тайланд за наказаната си втора съпруга

68-годишният крал на Тайланд - Маха Ваджиралонгкорн, поднесе щедър подарък на своята фаворитка Сининат по повод нейния 36-и рожден ден - нарече я втората кралица на Тайланд.

Трябва да отбележим, че техните отношения са далеч от кралския етикет и приличат повече на сюжет на турски сериал.

Преди известно време кралят се ожени за 41-годишната шефка на охраната му - Сутхида, а няколко месеца по-късно дава на Сининат статуса на втора съпруга. За него бракът със Сининат е четвърти.

View post on Instagram
 

Три месеца по-късно обаче Маха коренно промени отношението си към втората си съпруга и дори я лиши от всички официални титли. Обвини я в неуважение към първата му съпруга. Според някои слухове, тръгнали тогава, Сининат дори е изведена от двореца и изпратена в затвора.


Но ето че сега кралят е простил на любимата си и възстановява правата ѝ.


В Тайланд смятат, че обявяването на Сининат за втора кралица е добре обмислен пиар ход на краля и неговата администрация.

View post on Instagram
 

В държавата, в която е забранено да се критикува публично краля, в момента има протести. Хората искат реформи. А Сининат е изключително харесвана и обичана от местните. Наричат я "принцесата-ангел". Затова подчинените на Маха предполагат, че тя може да повлияе на общественото мнение.

Има обаче един човек, който не симпатизира на Сининат и това е първата съпруга на краля - Сутхида. В началото на тази година в интернет се появиха голи снимки на Сининат и мнозина предполага, че именно Сутхида ги е пуснала... Как ще завърши тази семейна драма не е ясно.