Николета Лозанова не обича да коментира другите жени, но не се притеснява да поставя оценка на самата себе си . "Давам оценка на себе си и тя е не просто 6, а 6+, защото добре знам как да си постигам целите", казва тя пред marica.bg. Плеймейтката е убедена, че няма конкуренция: "Освен несполучливи клонинги не виждам конкуренция. Ако имате предвид в професионално отношение - не, не се притеснявам, а се амбицирам да надграждам и да бъда лидер", казва тя и допълва още: "Няма да ме чуете да се оплаквам, да недоволствам, да хуля някого, да изисквам. Това са мои житейски правила, които никога не нарушавам".

Една от най-коментираните въобще плеймейтки е известна и като страстна пътешественичка. Пред пловдивския вестник тя е категорична: „Няма какво да се заблуждаваме, че в Европа можем да изживеем нещо невероятно емоционално. Вълнуващите дестинации са екзотичните. Там, където можеш да срещнеш очи в очи диви животни, да се гмурнеш буквално в един неописуем свят, да си на метри от изригващ вулкан” .
Лозанова никога не е крила и дълбоката си връзка с единственото си дете Никол, затова без притеснение отсича, че само Бог и дъщеря й могат да я съдят. „Никол- тя е моят смисъл, стимул и съдник”, обяснява брюнетката. Лозанова изненадващо признава, че предпочита баницата на майка си пред менюто на ресторанти със звезди Мишлен. „Сигурно много от четящите няма да ми повярват, но за мен в баницата на мама има много повече сантименталност, което засилва уникалния вкус, липсващ в ресторанта”, аргументира се тя.

НиЛо е на мнение, че в нашата страна няма нито една модна икона. "Категорично в България няма такава, и не заради друго, а защото манталитетът на българина няма да позволи да има някоя определена, тя автоматично ще бъде заклеймена. В световен мащаб, лично за мен, такава, и то без еквивалент, е Ким Кардашиян".

Четете още: Мис Плеймейт по евино облекло