Автор
Woman.bg

Общ бизнес събира отново Анджелина Джоли и Брад Пит

Любимата на милиони киномани по света холивудска двойка Анджелина Джоли и Брад Пит се събра. Причината? Двамата, рамо до рамо, се впускат в съвместен бизнес, свързан с производството на... вино.

Всичко започва през 2008 г, когато двамата купуват имението Миравал с площ 500 хектара, от които 50 хектара лозя, в южния френски департамент Вар за 40 милиона евро. Сега, след провансалското розе, Джоли и Пит решават да запретнат ръкави, за да се отдадат този път на сътворяването на шампанско розе.


Лозарското имение, притежавано от Анджелина и Брад заедно с местната винаро-лозарска фамилия Перен, влиза в съдружие с производителя на шампанско Пиер Петерс в Менил-сюр-Оже в североизточния департамент Марна, за да основат марка за производство на розе.

"Това е единствената фирма в областта Шампан, където се произвежда само розе", споделя Родолф Петерс, ръководител на имението, пред Франс прес.

"В началото ще бъдат произведени само 10 000 бутилки, а след време няма да бъдат произвеждани повече от 25 000 бутилки. Целта е да се разработи шампанско розе с референтна стойност", пояснява Пиер Петерс.

Става дума за фамилен проект между актьорите и техните деца, заедно с познаващите се отдавна лозаро-винарски фамилии Перен и Петерс, обяснява говорителка на имението Миравал. По думите ѝ по проекта се работи от 3-4 години. Към момента обаче все още не е ясно кога новото вино ще бъде пуснато на пазара.

Четете още: Вижте руското копие на Анджелина Джоли