Автор
Роси Кацарова

Памела шокира: Жертвите на Уайнстийн си го търсеха

Жертвите сами са си виновни и да спрат да търсят извинение за поведението си, заяви Памела Андерсън по адрес на жените, сексуално тормозени от Харви Уейнстийн.

50-годишната секс бомба направи скандалното изявление по време на свое телевизионно интервю. Тя бе категорична, че в шоу средите много добре се знае, че определени личности от Холивуд трябва да се избягват.

"Наясно си в какво се замесваш, ако отидеш сама в хотелската стая на мъж с такава репутация", бяха точните думи на блондинката. Водещата я контрира с пояснението, че в голяма част от случаите актрисите са пращани при Уайнстийн от агентите си. Поради което най-вероятно те не са очаквали да им се случи нещо.

"Все пак как биха предположили, че някой, който ги представлява, би ги поставил в рискова позиция?", запита тя.

"Това не е извинение", отвърна Пам, като коментар относно решението на звездите сами да отидат при Харви.

"Не казах, че жените заслужават да бъдат малтретирани или че свинете като Уайнстийн не трябва да понесат наказание за деянията си", поясни по-късно позицията си Памела, използвайки за целта личния си блог.

"Не оправдавам Уайнстийн, той е сексистко прасе. Не обвинявам и жертвите. Разглеждам случилото се от ъгъла – жените да са наясно с определени проблеми, да се научат как да разпознават бедата и как да се преборят с нея. Лицемерно е да си затваряме очите за проблемите в индустрията. На никого не помага да пренебрегва реалността. Причините за проблема и решаването му са сложен процес. Жените, които не искат да живеят в утопичен балон, трябва да си дадат сметка какво се случва и да обърнат внимание на това, което споменах" допълни Андерсън.

Актрисата разкри, че самата тя не е сред жертвите на развратния продуцент, но той грубо я нападнал словесно, след като тя отказала да излезе на снимачната площадка с куче. Памела, която е защитник на правата на животните, не е пожелала да играе пред камерите с истинско животно. Това дотолкова е разгневило Уайнстийн, че той заявил, че ще се погрижи тя никога повече да не си намери работа като актриса.

Припомняме ви, че самата Памела е споделяла, че неведнъж е била жертва на сексуално посегателство. Тя е насилвана от детегледачката си като дете, била е изнасилена от 25-годишен, когато е само на 12, а в гимназията е била жертва на групово изнасилване.