На Папи Ханс напоследък никак не му върви. След като получи глоба за превишена скорост в Гърция, той попита своите фенове в социалните мрежи как да си я плати.

Отделно, Ютюб реши да се изгаври с него и да го рестриктира. Ето какво сподели поетът във Фейсбук за проблема:

"БЛОКИРАН. И рестриктиран от YouTube. От два часа клипа на новата ми песен си самоизтрива гледанията и е недостъпен за все повече хора. Явно е окей да сме абсолютно заляти от женски красоти на снимка, но когато използваме женското тяло не за целите да продаваме бански, а да правим изкуство, вече ни е “малко ту мъч” и “да не гледат децата”. Наистина не разбирам алгоритмите. Но това няма да ме спре да правя това, което искам, чувствам и в което вярвам. Възприемам се като артист, защото взимам неудобни решения. Не защото познавам нотите.
А утре ще пусна версия на клипа, която може да гледате.
RIP на истинския клип и благодаря за подкрепата и стотиците коментари.
Свобода на изкуството - също RIP.
Мерси, че изчетохте дотук.
П.с. - този пост беше репортнат и го споделям наново. RIP x 100."

View post on Instagram
 



В последния си пост Папи сподели, че "Проблемът с цензурата е, че той пропуска (и то понякога на случаен принцип) един неуловим от алгоритми фактор - естетика. Защото изкуството и порнографията, скъпи хора, понякога ги дели една добре сложена лампа.".

View post on Instagram
 


Папи Ханс продължи с критиката си:

"Не ме кефи цялото това. Вредно е. Малоумно е. И във време, в което отвсякъде виждаме инфлуенсърски задници по бански, не може да ограничават дупета в музикален клип.
За черешка просто ще оставя един клип от преди няколко години с над милиярд гледания. После нашия с рестрикциите. А вие преценете кое е естетически по-добро.
После го обяснете на алгоритъм. Дано схване."

Четете още: Азис с разтърсващо признание за Николета Лозанова