Те са най-силните фигури на световната политическа сцена. От решенията им зависи не само развитието на управляваната от тях държава, но и световната икономика.

Всички знаем кой е Доналд Тръмп, Барак Обама и Владимир Путин. Наясно сме как изглеждат те в момента, защото се вълнуваме от тях и постоянно са в новините. Ще се учудите обаче да ги видите в периода отпреди да станат известни.

Предлагаме ви любопитна селекция от снимки, запечатала най-влиятелните личности – преди и сега.

Барак Обама

44-ият президент на САЩ е роден на 4 август 1961 г. в Хонолулу, Хаваи. Обама завършва право в Харвард, след което започва да преподава конституционно право в Чикагския университет. Успоредно с това работи в правна кантора, където се запознава и със съпругата си Мишел.

През 2004 г. е избран в Сената на САЩ, като се превръща в единствения чернокож сенатор за онова време. Четири години по-късно печели президентските избори.



Хилари Клинтън

Хилари Клинтън е американски политик, 67-ия държавен секретар на САЩ в първата администрация на президента Барак Обама, бивш сенатор от щата Ню Йорк в Сената на САЩ и съпруга на 42-ия президент на САЩ Бил Клинтън.

Тя е и първата жена кандидат за президент, излъчена от една от двете основни партии в Америка.

Владимир Путин

Владимир Владимирович Путин е руски политик, настоящ президент и бивш министър-председател на Русия.

Става временен президент на Русия на 31 декември 1999 г., като сменя Борис Елцин, заема поста като титуляр на 7 май 2000 г. след проведените президентски избори. През 2004 г. е преизбран за втори мандат. През 2008 г. е сменен от Дмитрий Медведев на президентския пост и е назначен за министър-председател на Русия. През 2012 г. отново печели президентските избори и от 7 май 2012 г. е за трети мандат президент.

Маргарет Тачър

Маргарет Тачър е първия премиер-жена в Обединеното кралство.

Преди да влезе в политиката, завършва химия и 4 години работи като химик. Част е от екипа, който създава първия замразен сладолед. В свободното си време изучава право, а когато се омъжва за богатия бизнесмен Денис Тачър, той ѝ помага финансово, за да се дипломира като юрист.

Маргарет Тачър несъмнено остава в историята като Желязната лейди. Това прозвище й е дадено от Министерството на отбраната в СССР, когато като лидер на опозицията произнася реч, в която ги критикува, че докато Москва преследва световно господство, населението на Съветския съюз мизерства.