Британските медии съобщават, че принц Уилям е прекратил дългогодишното си приятелство с тв водещия Том Брадби, тъй като новинарят застанал на страната на Хари и Меган.

Двамата се познават от над 20 години, но Уилям се чувствал предаден от действията на своя близък.

“Уилям има чувствителна душа и вярва дълбоко, че именно в критични моменти разбираш кои са истинските ти приятели. Ако трябва да бъдем честни, Брадби не беше един от тях през последните месеци” - съобщава източник, близък до кралското семейство.



Брадби работи в ITV News и отразяваше турнето на Меган и Хари в Африка. Именно той зададе повратния въпрос на Маркъл: “Добре ли си?”, от който реално започнаха нападките срещу кралското семейство. Тогава Меган отговори “Малко хора ме питат дали съм добре. Това, което се случва зад кадър е доста реално и за мен е наистина трудно” - каза тогава тя.

Хари пък от своя страна призна пред Брадби, че той и Уилям са тръгнали по различни пътища в дадения момент.

“Някои от служителите в Двореца са още по-ядосани от поведението на журналиста, защото смятат, че тонът на неговите репортажи е доста про Хари и Меган, а това беше много трудно за приемане, предвид приятелството му с Уилям” - споделя още източникът от кралския двор.



Междувременно в американските медии се появиха слухове за съдържанието на разговора, който Уилям и Хари са провели след бомбастичното интервю пред Опра Уинфри. Според твърденията херцогът на Кеймбридж обвинил брат си, че е поставил славата пред семейството и че се е главозамаял пред перспективата да стане популярен в Холивуд.



Уилям и Хари не са се виждали на живо вече повече от година, а първата им среща вероятно ще бъде това лято, когато двамата ще открият нова статуя в чест на майка им - принцеса Даяна.