Прокуратурата се е самосезирала по случая с актрисата Диана Димитрова

30 ноември 2022 | 12:10
13542
0
Инстаграм
0

Софийската районна прокуратура се е самосезирала по повод информацията, че актрисата Диана Димитрова, известна още като д-р Огнянова от хитовия сериал "Откраднат живот", е станала жертва на насилие.

Самата Димитрова призна за това с публикация в социалните мрежи, публикувайки снимки от случая, станал преди 5 години.

"Софийска районна прокуратура образува преписка и започва проверка по случая. В хода на проверката ще бъдат снети сведения от Д.Д., за да даде подробности за случая, както и от всички лица, които тя посочи и имат отношение към него. След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, обявиха от прокуратурата.

Актрисата разказа в свой пост в профила си във Фейсбук, че преди 5 години е станала жертва на насилие. Нещо повече - насилникът я е заплашил пред 30 души, че ще го направи отново.

"5 години си задавам въпроса, защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба. Защо избрах кариерата си в зародиш, пред достойнството си. Защо позволих на този... човек да ме ''докосне'' по време на снимки и да се измъкне безнаказано. Защо този човек, никога не осъзна деянието си и никога не се извини, а напротив, дори ме заплаши, пред 30 души екип, че ще го направи пак", писа Димитрова.

"Толкова силно стисках зъби, че започнаха да се чупят в устата ми".

По думите й много хора с които е работила тогава са станали свидетели, но са предпочели да си затворят очите за случилото се, все едно е нещо нормално. 'И аз ги затворих. И всичко продължи, както преди".

От коментарите под поста на звездата от "Откраднат живот" става ясно, че човекът, причинил й това, е жив. Тя обаче не разкри името му, въпреки молбите на хората в социалните мрежи.


Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени