Автор
Люблена Папазова

Първата адреналинка Ени: Искам да водя „Господарите” с Рачков, Зуека и Малин

Тя е първата адреналинка на предаването „Господари на ефира”, но отдавна не е само танцьорка. Евгения Радилова, която зрителите помнят като Ени, прави успешна кариера на актриса и режисьор в Америка, където живее отдавна. През 2014 година тя вдигна не една, две сватби с Дарън, с когото се запознава по време на снимки. Woman.bg се свърза с Радилова, от която разбрахме защо е пътувала в Китай и как поддържа прекрасната си форма.

-Работиш вече над 10 години в САЩ. Сбъдна ли американската си мечта и кои са най-големите върхове, които изкачи за това десетилетие?

-Не съм сигурна, че това интересно понятие-американска мечта, съществува. Но има едно нещо, което намерих в Щатите, без преди това да успея да го открия в България-възможността. Тук ми дават възможността да се развивам творчески. Така че за мен американската мечта е просто възможност да направиш това, което искаш и за което мечтаеш. Трябва да се работи обаче нечовешки много и конкуренцията е огромна. Особено в моята сфера, където ударно навлизат и новите технологии. Част от американската мечта е и възможността да общуваш и с най-бедните, и с най-богатите. Можеш и да решиш да смениш професията просто ей така и да си кажеш, че от днес ще бъдеш монтьор или пък пианист. Само че хората в България не бива да си мислят, че като попаднат в Америка, всичко ще се оправи с магическа пръчка и парите ще потекат като река. Истината е, че и тук трябва да се бориш за реализацията си, но пък има достатъчно работа за всички.

-Виждала си на живо световни звезди. Разкажи ни за най-запомнящите се срещи с тях. Ти губиш ли ума и дума при вида им или вече свикна да си сред известните?

-Срещала съм се с доста известни кинозвезди и съм участвала с тях в няколко проекта. Първи обаче бе сериалът „Закон и ред”, където влязох, след като успях да спечеля два много тежки кастинга. Трябваше да изпълня роля на секси мадама с провокативни дрешки. Затова си мислех, че главната героиня, чиято роля изпълнява Маришка Харгитай може да изпита ревност към мен, но нищо подобно не се случи. Тя дойде при мен и директно каза: „Аз те познавам, ти си много известна актриса, нали?”Обясних, че няма как да ме познава, но тя продължи да ме предразполага към работата с приятелското си отношение и доста често ме хвалеше. Дори прекъсна репетиция, за да обясни, че аз нямам нужда от повече упражнения и съм достатъчно добра, за да почнем веднага снимки. Това беше един от най-важните моменти в живота ми. Работила съм още с Ал Пачино, Джони Лий Милър, Алек Болдуин и много други.

-Ти си част от прочутото „Актърс студио”…

-За мен, идващата от Европа млада актриса, закърмена с метода на Станиславски, да попадна в „Актърс студио” бе истинска мечта, която успях да сбъдна. Това е нещо голямо за всеки, който иска да е актьор. Това не е училище, а място създадено от Лий Страсбърг през 40-те години с идеята, че актьорите са единствените работници, които не могат да се подготвят вкъщи сами. Затова Страсбърг прави това студио, за да може всички негови членове да идват и да гледат как колегата им работи и да го коментират. Това си е един майсторски клас с най-великите актьори в Америка. Страшно трудно е да издържиш, защото коментарите са доста критични.

-Срещна ли там други българи?

-Сигурно има българи, които са завършили различни курсове към студиото, но аз съм единствената българка. Имаме и един македонец - Тони Наумов, който е много талантлив и е известен в България, защото е завършил ВИТИЗ. Напливът за студиото е огромен - от 1500 души влизат само трима, поне в годината, в която аз влязох.

-Изглеждаш в перфектна форма. Спазваш ли диета, спортуваш ли и задължително ли е в твоя бизнес една млада жена да бъде слаба и красива?

-За мен тренировката е 24-часовият живот в Ню Йорк. Достатъчно е да имаш 2 или 3 кастинга в един ден и да тичаш от един на друг. Няма как да качиш килограми при този начин на живот. Карам много често колело през лятото, защото това е най-бързият начин, по който мога да се придвижвам из града. Старая се да не ям много, но пък хапвам често и наблягам на салатите. Внимавам с хляба, въпреки че съм израснала с топъл хляб от ръцете на баба, но той беше истински. В Ню Йорк хората се тъпчат с много нездравословни продукти. Аз много танцувам, което също помага за добрата фигура.

-Каза, че се връщаш от Китай…

-Да. От година и половина се изявявам като режисьор. Влюбена съм в тази професия. Първият музикален клип, който заснех на шега с приятели за 10 долара, спечели два фестивала – в Лос Анджелис и Маями. Изпълнителката е Дария-моя приятелка, която пее поп. Направих си и продуцентска компания, написах и два мои авторски филма, които са вече заснети. В Китай пък режисирах пиеса по време на театрален фестивал през лятото. Работих не само като режисьор, но и като преподавател на деца и беше един от най-невероятните моменти в живота ми. Като се разделяхме, всички плакахме.

-Остава ли ти време за личен живот при този натоварен график? Как понася отсъствията ти твоят съпруг и планираш ли скоро да станеш майка?

-Започвам да мисля за дете и че времето си минава. Чувствам се сигурна в работата си и вече мога да отворя една нова страница, каквато е майчинството. Вече мога да си позволя да се посветя на един нов живот, защото не намирам за редно родители да казват на децата си, че нямат време за тях. Мисля, че следващата година ще се постарая сериозно да стана майка.

-Изпитваш ли носталгия към България и би ли се върнала завинаги у нас?

-Аз бих се върнала да работя. Имала съм няколко покани, но не съм си идвала от доста отдавна. Бях поканена да снимам в главна роля в сериал преди няколко години, но не си спомням как се казваше.

-Какво би посъветвала всички кандидат-адреналинки?

-Трябва да се пробват. От трите години, когато бях адреналинка, научих много неща, а предаването промени живота ми. Нека да се усмихват повече и да бъдат уникални.

-А ти като вече доказана актриса с кого от твоите български колеги би искала да водиш „Господари на ефира?”

-Не мога да избера един, но с Малин Кръстев, Митко Рачков и Зуека бихме били прекрасна четворка водещи. Заедно израснахме в професията и аз мисля, че и тримата са абсолютно гениални актьори първо, а след това водещи. Бихме направили страшно шоу заедно.

Четете още: Зад кулисите на „Господари на ефира”