За внушителна сума пари ще се наложи да се бръкне Димитър Рачков за образованието на сина си. Актьорът изпрати наследника си в една от най-престижните частни гимназии в София - френския лицей "Виктор Юго", научихме от HoyNews.bg, позоваващи се на информация на "Ретро".

Там занятията са започнали още преди две седмици. Известен факт е, че школото е сред най-престижните в столицата и негови възпитаници са цяла плеяда ВИП наследници с родители звезди от шоубизнеса, милионери и политици, информират още от изданието.

View post on Instagram
 


Справка с ценоразписа на френския лицей, публикуван на официалния им сайт, показва, че една учебна година струва на всяко семейство, решило да запише детето си там, 11 080 лева. Внушителната сума се плаща на три вноски - на 1 септември, на 1 януари и на 1 април, посочват от медията.

За да покрие учебните такси на сина си за 4 години обучение от 8 до 12 клас, комикът ще трябва да брои тлъстата сума от над 44 бона, сочат елементарните сметки. В сумата, равняваща се на двустаен апартамент в провинцията, не влизат цените на допълнителните изпити, които се държат според учебната програма, нито пък транспортни разходи, униформи и други ученически пособия, от които всяко дете има нужда.

Според източници, близки на Рачков, синът му бил записан в елитното школо по настояване на майка му Христина Апостолова - главната сценаристка на "Откраднат живот" и настояща половинка на Евтим Милошев. В същото училище, но в по-малките класове, учи и по-малкият ѝ син, който е от Милошев - Петър.

Четете още: Еврика! Райна показа новото си гадже