Преди да се превърне в елегантната и стилна, Катрин, херцогинята на Кеймбридж, е едно обикновено момиче от народа, за което все още никой не е чувал. 19-годишната Кейт Мидълтън е студентка в университета „Сейнт Андрюс“, когато за първи път привлича окото върху себе си на не кого да е, а на престолонаследника на британския трон – принц Уилям.

Това се случва през 2002 г. по време на университетско модно ревю, в което една от участничките, дефилиращи на подиума, е самата Кейт. Специално за събитието тя излязла на подиума в златисто-черна копринена рокля на дизайнера Шарлот Тод, за 40 долара, декорирана с тюркоазени ленти.


Известно е, че по това време бъдещата херцогиня Катрин и Уилям вече се познават покрай свои приятели. Всъщност пътищата им се пресичат за пръв път през 2001 г. из залите на същия университет, където и двамата следват история на изкуството и имат много общи интереси. По това време Уилям и Кейт са само добри приятели.

Свидетели и познати на двойката обаче сочат именно това ревю като виновника за пламването на романтичната искра между Кейт и Уилям.

По-късно Уилям сам признава, че е платил 275 долара, за да спечели място на първия ред на шоуто "Walk Walk", състояло се на 27 март 2002 г. и отблизо да се наслади на красивата осанка на нежната Катрин - явно все пак нещо го е привличало в това момиче. В момента, в който състудентката му се появила на сцената, Уилям се обърнал към приятеля си Фъргюс Бойд и прошепнал: „Уау, Фъргюс, Кейт е толкова секси!“


Въпреки че дизайнерът на роклята така и не получила покана за кралската сватба на двойката през 2011 г., тя успяла да продаде тоалета на търг през същата година на далеч по-впечатляваща от първоначалната цена, благодарение на факта, че е била носена някога от самата бъдеща херцогиня на Кеймбридж. Ето как една рокля със скромната сума от 40 долара се превърнала в тоалет на стойност от 125 000 долара!

Четете още: Приказка без край: Животът на Кейт Мидълтън