Сандра Бълок и Риана се замесиха в обир (Снимки и трейлър)

Началото на най-новата лента ,,Бандитките на Оушън'' стартира от... затвора. Сандра Бълок е едно от основните действащи лица и го играе бандитка от класа. Освен това е супер секси и свежа и няма как да й дадем годините - 53.

Друга ,,бандитка'' е певицатав Риана, която се справя доста добре и в киното. Повярвайте, голяма лудница е, защото бандитките са 7.

На пръв поглед филмът изглежда типично ,,женски'', но това е само на пръв поглед. Всъщност лентата ще завладее и разсмее и много мъже. Филмът е добре заснет. Динамиката на действието се усеща и ти се иска да го изгледаш поне още веднъж, за да уловиш и разбереш всеки детайл. И да се посмееш отново. Определено не е поредната еднообразна комедия. Стойностна продукция, която е няколко нива от прехваления и натоварен със свръхочаквания ,,50 нюанса сиво'', като вече бързо забравихме и последната излязла част от поредицата. Доста по-добър е и от наскоро излязлата (от 1 юни) на екран комедия ,,Книга за възрастни''.

СЮЖЕТЪТ

Пет години, осем месеца и 12 дни е времето, за което Деби Оушън (Сандра Бълок), току-що освободена от затвора, планира най-големия обир в легендарната си кариера. Тя знае от какво има нужда – отбор от най-добрите в своята област, започвайки с бившата й партньорка в престъпленията Лу (Кейт Бланшет). Двете събират екип от специалистки: бижутерката Амита (Кейлинг); мошеничката Констанс, подвизаваща се по улиците (Акуафина); експертката по всякакви кражби Тами (Полсън); хакерката Девета топка (Риана); и модната дизайнерка Роуз Уейл (Бонъм Картър).

Мишената са 150 милиона долара в диаманти – диамантена огърлица, която ще украсява шията на световно известната актриса Дафни Клугер (Хатауей). Тя ще бъде голямата звезда на събитието на годината – бала на „Метрополитън“.

Планът им изглежда стабилен, но той трябва да бъде изпълнен безупречно от всички от екипа, които ще трябва да се промъкнат и измъкнат пред погледите на целия град.

ЛЮБОПИТНО

„Бандитките на Оушън“ е заснет изцяло в Ню Йорк - градът, който никога не спи. Пристройка на методистката църква в Бруклин е превърната в тавана на Лу, който става щаб квартира на целия екип по време на обира. Построената около 1900 г. сграда в стил неоромантизъм е на два етажа, с балкон отгоре и малко по-издължен втори етаж, което я прави идеална за случая.

Едно от най-разпознаваемите места във филма е емблематичната сграда Eero Saarinen на летище JFK, която е била използвана за офиси на бившата американска авиокомпания TWA, но в момента е празна. Тя се превръща в нещо като ателие на Роуз Уейл, където тя се надява отново да се завърне на модния връх.

За да представят модното шоу на Роуз, от екипа се обръщат към Александър де Бетак, прочут организатор на атрактивни и запомнящи се модни шоута. Специално за тази сцена екипът на списание Vogue попълва първите редове от гости с истински посетители на седмицата на модата в Ню Йорк.

Основното събитие в „Бандитките на Оушън“ е балът на „Метрополитън“. Актьорите и екипа на „Бандитките на Оушън“ имат невероятната възможност да снимат сцените от бала в самия музей на изкуството „Метрополитън“. Разположен на Пето авеню, на края на Сентрал парк, фасадата на „Метрополитън“ се разпростира на цели четири пресечки, което го прави най-големия музей в САЩ. Той е и един от най-натоварените, затова единствената възможност за снимки в музея е през нощта. Веднага, след като вратите са затворени за посетители в 17,30 ч., е време снимачният екип да действа. Но той трябва да приключи работа всяка сутрин, няколко часа преди музея да бъде отворен отново, за да могат неговите служители да се подготвят за поредния наплив от посетители.

Тръгва по кината: от 15 юни 2018 г.
Актьори: Сандра Бълок, Кейт Бланшет, Ан Хатауей, Минди Кейлинг, Сара Полсън, Акуафина, Риана и Хелена Бонъм Картър.

ТРЕЙЛЪР