Автор
Весела Георгиева

Сашка Васева пее на лекарите в центъра за рехабилитация италиански канцонети

Състоянието на Сашка Васева значително се е подобрява и тя дори пее песни на италиански на лекарите. Изпълнителката е изписана от германската болница, където ѝ направиха няколко операции, за да отстранят тумора в мозъка ѝ и където тя прекара последните месеци.

Сашка е настанена център за рехабилитация, сподели съпругът ѝ Христо Бакърджиев във видео връзка от Германия в ефира на "Тази сутрин" по bTV, пише Дир.бг.

View post on Instagram
 

"С добри темпове се подобрява здравословното ѝ състояние - това показва огненият ѝ темперамент, който проявява вече. Доколкото успяхме, бяхме заедно на коледните и новогодишни празници - много е строго поради COVID пандемията", каза още той. Допълни, че съпругата му вече пее почти с пълен глас.

"По-скоро пее италиански песни - "O sole mio", "Ave Maria", "Mamma, son tanto felice", каза още мъжът ѝ. Тя извивала глас и в сръбски композиции, и в народни като "Руфинка болна легнала".

Бакърджиев коментира, че пътят към възстановяването е дълъг, засега напредва, но не "толкова бързо и лесно".

View post on Instagram
 

Медиците се въздържат от по-точни прогнози, но месец-два вероятно ще прекара в клиниката за рехабилитация. Двете хирургически намеси са минали успешно, отчита съпругът ѝ. Сумата за лечението ѝ не стига, но той вярва, че ще се справят някак.

Сашка Васева си пожелавала да прогледне, да е с децата и да може да пее.